29.10.2014

KEITTIÖ MIELESSÄIN

Keittiön suunnittelu alkaa olemaan ajankohtaista, jotta LVI-suunnitelmat saadaan sitä myöten lyötyä lukkoon. Keittiö taitaa kaikista kodin tiloista olla myös se, joka pohdituttaa kaikista eniten ja jonka suunnitteluun haluamme panostaa. Keittiön tulee olla paitsi tyylikäs, niin myöskin toiminnoiltaan lapsiperheen tarpeita palveleva.
 
Meille on tulossa avokeittiö, jonne näkymä on oikeastaan koko alakerrasta, joten haluamme siitä tyylillisesti skandinavisen tyylikkään, modernin ja sopivalla tavalla kuitenkin eleettömän ja minimalistisen. Tässä muutamia toiveita, joita olemme listanneet ja keittiösuunnittelijoille kertoneet:

- Valkoiset rungot ja ovet. Mattana ja ilman vetimiä.
- Astianpesukone ja kylmälaitteet integroituna, uuni ja mikro valkoisina.
- Yksi suuri allas ja linjakas hana.
- Induktioliesi ja tyylikäs liesituuletin.
- Betoniset/betonipinnoitteiset työtasot.
- Saareke, jossa säilytystilan lisäksi paikka kahdelle baarituolille.

Keittiön välitilaan on tulossa osittain ikkuna, mutta muuten taustaseinän väri ja materiaali on vielä täysin hakusessa. Jotain muuta kuin laattaa on toiveena. Vinkkejä?

Tässä muutamia suosikkeja inspiraariokuvistani, joita olen kerännyt jo pidemmän aikaa.

 Lattiamateriaalina alakerrassa on nyt vahvasti ikuinen haaveeni kalanruotoparketti, mahdollisesti valkolakattuna. Jotenkin vaan silmä lepää kuvissa, joissa kalanruotoparketti ja valkoiset seinät sekä muutenkin vaalea sisustus kohtaa.

Ruokapöydän tuoleina meillä on jo ennestään Vitran valkoiset DSR-tuolit ja niitä hankitaan ainakin kaksi lisää, koska uuteen kotiin hankitaan myös isompi ruokapöytä. Olenkin kovasti miettinyt, että jos uudet tuolit olisivatkin valkoisen sijaan mustia tai harmaita. Saarekkeeseen shoppailin jo Finnish Design Shopin alesta Hayn Hee -baarituolit harmaana.

Valaisimista ruokapöydän päällä jatkaa aikaisemmin hankittu Kartellin fly ja saarekkeen päälle haluaisin vähän rouheammat riippuvalaisimet. Design House Stockholmin Work-valaisin vois olla yksi vaihtoehto, koska yksi sellainen löytyy jo ennestään, mutta tämä asia jää vielä harkintaan. Uashamaman pestävillä paperipusseilla saa kivaa pientä ilmettä keittiöön, joten pari sellaista on jo laitettu ostoslistalle.


Mitäs tuumaatte näistä suunnitelmista? Muutaman keittiöfirman kanssa ollaan jo alustavia suunnitelmia tehty ja palaan niihin viimeistään, kun valinta on tehty.

Lähden viikonlopuksi suosikkikaupunkiini Kööpenhaminaan ja toivottavasti palaan paitsi virkistyneenä niin myöskin täynnä uusia ideoita ja inspiraatiota.

Mukavaa loppuviikkoa!

HeiniKuvan kalanruotoparketti Timberwise, betonipinnoite Betonic

2 kommenttia:

  1. Kauniita inspiraariokuvia ja hyvältä kuullostavia suunnitelmia! Meillä tässä nykyisessä ja edellisessä keittiössä välitilassa on ollut lasia ja olemme todenneet sen erittäin toimivaksi, sillä se on niin helppo pitää puhtaana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Venla! Lasista olen muiltakin kuullut kehuja ja tietty mitä helpompi puhdistaa, niin sen parempi :)

      Poista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!