27.3.2015

KOULULAISEN KELTAINEN HUONE

Meillä lapset saavat ensimmäistä kertaa aivan omat huoneet ja olisi väärin, jos he eivät saisi itse osallistua huoneidensa sisustusvalintoihin. Sovimme jo, että lapset voivat itse miettiä huoneisiinsa sopivan värivalinnan ja sen ympärille rakennamme toimivan ja viihtyisän huoneen. Toimivalla tarkoitan tässä yhteydessä sitä, että huoneet olisivat sillä tavalla neutraaleja, että ne palvelisivat useamman vuoden ajan ja sisustus kestäisi isommillakin lapsilla teini-iän tuomat myllerrykset. Tämän lisäksi koitamme mahdollisuuksen mukaan myös hyödyntää meiltä jo löytyviä huonekaluja ja tavaroita.

Toiseksi vanhin poikamme, kesällä 11 vuotta täyttävä kuvisluokkalainen toivoi huoneeseensa keltaista väriä. Iloinen ja pirteä väri sopiikin hänen persoonaansa loistavasti. Mietimme yhden seinän maalaamista keltaisella maalilla, mutta ehkä kuitenkin tuomme värin huoneeseen muilla keinoin ja annamme seinien jäädä valkoisiksi. Keltainen on yksi omista mieliväreistä myös ja vanhan kodin jäljiltä meillä onkin muutamia keltaisia esineitä, jotka kätevästi siirtyvät nyt pojan tulevaan huoneeseen.


String system -hyllyjärjestelmästä koottu koulupöytä meillä on palvellut jo muutaman vuoden ja näin saa jatkua. Pöytä ei ole kovin suuri, mutta yläkerran aulaan on tulossa isompi pöytätila mm. taiteilemista varten. Tykkään String systemistä todella paljon. Sen lisäksi, että se on kaunis, niin myös erittäin kätevä.

Lisää säilytystilaa tarvitaan aina. Ikean uuden Sprutt-sarjan lipasto olisi kätevä vaikkapa taiteilijan tarvikkeille. Tutemo -sarjan avohyllyjä sen sijaan ajattelin sängyn yläpuolle ja ne toimisivat samalla pieninä yöpöytinä.

Viime kesänä hankimme terassillemme Hamacamundo -riippukeinun ja siitä tuli heti koko perheen lempipaikka. Eipä siis ihme, että meillä hypittiin riemusta, kun ehdotin samanlaisen riippukeinun hankkimista pojan omaan huoneeseen.

Matkailu on hyvin lähellä sydäntämme ja tuo rakas harrastus voisi näkyä sisustuksessa vaikkapa Miniwillan julisteena tai Ferm Livingin seinätarrana.

Woodnotesin raikas raitamatto sopisi huoneeseen täydellisesti, mutta hinta on sen verran arvokas lastenhuoneen matosta, että ehkä vielä etsimme jonkin edullisemman ratkaisun.

Muuton E27 lamppu ja mustat ja keltaiset Dots-naulakot meiltä löytyy ennestään, joten ne varmasti löytävät paikkansa tästä huoneesta.

Nämä Marimekon kelta/valkoraidalliset tasaraitalakanat sopisivat huoneeseen myös täydellisesti, mutta harmillisesti niitä ei vaan taida tässä värissä enää saada. Saa toki vinkata, jos näitä vielä jostakin löytyisi.

Mukavaa viikonloppua!

Heini

9 kommenttia:

 1. Ihanat suunnitelmat, keltainen on oma suosikkivärini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! Tykkään kanssa ja lastenhuoneissa saakin olla väriä, vaikka muu koti olisikin värittömämpi.

   Poista
 2. Tosi kivat suunnitelmat! Raikas, tyylikäs ja ennenkaikkea ajaton!

  VastaaPoista
 3. Keskustan Stockalla näytti olevan useitakin paketteja kelta-valkoista tasaraitaa. Kiitokset hyvästä blogista ja pitkiä hermoja raksaprojektiinne!

  Toinen Heini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja vinkistä. Seuraavalla Helsingin reissulla täytyy siis suunnata Stockalle ja toivoa, että niitä vielä olisi silloin.

   Poista
 4. Täällä oon tutustumassa tre blogeihin, kivalta näyttää täällä! :) Ihana blogi ♥
  Jos haluat niin käy vastavierailulla blogissani www.amandanunelmia.blogspot.fi
  Kommentit on tervetulleita ja lukijaksi saa alkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Amanda! Kiva, kun tulit tutustumaan. Tulen ehdottomasti vastavierailulle :)

   Poista
 5. Hieno valinta! Keltainen piristää aina. :) Ja tosi kivoja suunnitelmia, jälleen kerran. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!