1.5.2015

KYLPYHUONE

Alunperin meille piti tulla yläkertaan vain pieni vessa poikien käyttöön, mutta ne suunnitelmat muuttuivat matkalla. Jotta saatiin alakerran pesutilat laskettua talousneliöihin piti myös yläkertaan sijoittaa suihku.
Alkuun ajattelimme ratkaista asian jollakin pienellä ja simppelillä kattosuihkulla, mutta pohdittuamme asiaa enemmän päädyimme siihen, että pelkän suihkun sijaan laajennamme hieman suunniteltua tilaa ja lisäämme sinne kylpyammeen.
Lapset ovat kylpyammeesta todella innoissaan ja täytyy myöntää, että niin äitikin!
Tässä muutamia ideoita kylpyhuoneen osalle:

-Pieni, siro ja valkoinen kylpyamme
-Leveä allas ja mahdollisesti kaksi erillistä hanaa (Kuvitelkaa vaan viisi poikaa yhtäaikaa hammaspesulla)
-Valkoinen allas olisi varma valinta, mutta myös betoniallas houkuttelee. Onko lukijoista kukaan teettänyt betonista allasta esim. Sisustusbetoni Oy:n kautta?
-seinään kiinnitettävä wc-istuin
-seinille vaaleaa laattaa ja lattiaan harmaa laatta kalanruotoon ladottuna


Kuva täältä

Kylpyamme Westerbergs Deep R. Kuva täältä.


Kuva täältä


Luulen, että pikkuhiljaa pitää alkaa suunnittelemaan vierailua laattakauppoihin, jotta päästään tekemään suunnitelmia ihan tosissaan. Jännää!

Aurinkoista viikonloppua toivottelee Heini (maha täynnä munkkia ja simaa)

10 kommenttia:

 1. Onko noi kalanruotolaatat made a manon? Joskus kun omaa remppaa suunniteltiin niillä ei ollut maahantuojaa Suomessa mutta otin yhteyttä suoraan valmistajaan. Toimitus olisi tietenkin onnistunut mutta budjetti ei kyllä lähimainkaan riittänyt :) nyt kun tehdään kuisti uusiksi niin meinataan siihen laittaa kalanruotoa, mutta täytyy kyllä taas tyytyä johonkin peruslaattaan made a manon sijaan..Talvella juttelin kaakelikeskuksen edustajan kanssa töissä niin siellä ainakin leikkaavat just haluttuun kokoon, esim 10x50. -ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ida, mä en itseasiassa tiedä laattojen valmistajaa eikä se taida selvitäkään tuon linkin takaa. Kylppärisuunnitelmat on vielä fiilistelyasteella, joten seuraavaksi sitten kaakelikauppaan. Ja täytyy uteliaisuudesta tsekata myös tuo made a manon :)

   Poista
 2. Onpa samanmoisia Haaveita :) Itse tosin pohdin, että laatottaisiko sekä lattiat että seinät 60x60 harmaalla laatalla. Mutta pohdituttaa tulisiko liian harmaata. Tuota samaista ammetta olen myös ihaillut. Niin js betoninen allas olisi ihana! Jään seurailemaan siis tätä projektia innolla. Tiedätkö yhtään noiden betonialtaiden hintoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin kanssa jossain vaiheessa, että laatta voisi olla sama sekä lattiassa että katossa, mutta ehkä siitä mun makuun tulisi nimenomaan liian harmaa. Tai ainakin harmaan sävyn pitäisi olla aika vaalea.
   Betonialtaiden hintaa en vielä tiedä yhtään, mutta aion selvitellä ihan pian ja palaan kyllä kertomaan tänne :)

   Poista
 3. Itsekin haaveilen juurikin harmaasta kalanruotolaatasta pesuhuoneeseen. Se on vaan niin ihanan tyylikäs. Hieno muuten tuo kuva, jossa harmaa lattia ja valkoiset seinät. Taidankin napata sen omiinkin suunnitelmiini, sillä juuri tuollaista refekuvaa olen etsiskellyt. :) Meille on pakko tulla vaaleaa kylpytilaan, sillä vesi on niin kalkkipitoista, että mikään tumma laatta ei tule kysymykseen.

  Ja meillekin on muuten piirretty yläkertaan kylpyamme, joka kyllä houkuttelisi kovasti. Mietimme silti vielä otammeko mieluummin ammeen vai sitten kuitenkin suihkun.

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa vaan kuva talteen :)
   Me ajateltiin, että kylpyamme tuo sellaista pientä kivaa luksusta kiireisen arjen keskelle ja siksi juuri valitsimme sen pelkän suihkun tilalle.

   Poista
 4. Meillä piti tulla myös yläkerran vessaan kaksi allasta hampaidenpesua varten, mutta minä unohdin sen! Voitko kuvitella, se vaan ei ollu mielessä siinä vaiheessa kun sen olisi pitänyt olla, ja sitten kun tuli mieleen, oli jo myöhäistä. No, pitää koettaa sulloa pikkuväki sinne pesemään hampaitaan jotenkin vuoroissa :-D Kalanruotolaatat on kyllä tosi kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Onneksi pikkuväki kasvaa koko ajan ja toivottavasti samalla oppivat jakavaan hampaidenpesuvuorot sovussa.
   Mä kans vähän jännitän sitä koko ajan, että mitä kaikkea käytönnön ja arjen toiminnan kannalta tärkeää unohtuu tässä matkan varrella, kun muistettavaa ja suunniteltavaa on niin paljon. Onneksi on näitä raksablogeja, joista löytyy kyllä kullan arvoisia vinkkejä.

   Poista
 5. Suosittelen muuten automaattihanoja! Meillä molemmissa vessoista automaattihanat, ja vettä säästyy roimasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varmasti ihan totta ja jossain vaiheessa meilläkin on ollut niistä puhetta. Kiitos vinkistä ja suosittelusta.

   Poista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!