29.3.2016

PIKKUINEN VESSA

Voiko vessaa rakastaa? No, joka tapauksessa meidän alakerran vessa on yksi kotimme suosikkihuoneista, koska pidän sen jokaisesta yksityiskohtasta niin paljon. Alkuperäiset suunnitelmat pitivät hyvin loppuun saakka ja kaikkiin valintoihin olen enemmän kuin tyytyväinen.Marokkolainen sementtilaatta oli keikkunut haavelistani kärkipäässä jo pitkään ja pikkuisen vessan lattia tuntui juuri sopivalta paikalta sille. Laattavalintaa tein aika pitkään ja mietin rohkeampiakin värivalintoja, mutta hillitympi harmaasävyinen laattakuvio tuntui kuitenkin parhaalta meille. Käsitehdyt marokkolaiset laatat tilasin Zoco Homesta, josta ensin tilasin mallilaatan ja myöhemmin koko laattaerän. Laatoituksen jälkeen laatat käsiteltiin useampaan kertaan sementtilaatoille tarkoitetulla suoja-aineella ja näin laatan pinta ei päästä vettä ja muita nesteitä lävitseen.Saadakseen loistaa tuo lattialaatta kaipasi mielestäni rinnalleen hyvin yksinkertaisen seinälaatan ja valkoista rakastavana päädyinkin lempiväriini. Seinälle päädyttiin laittamaan Pukkilan 10x20cm Harmony-laattaa tiililadonnalla. Tuo kyseinen laatta on poistunut Pukkilan valikoimasta, mutta suureksi onneksemme sitä löytyi varastolta vielä meidän tarpeisiin riittävä erä.

Hayn Strap peilin olin hankkinut jo ennen rakentamisen aloitusta sillä mielellä, että kyllä kaunis peili aina paikkansa löytää. En ole lainkaan peilikaappien ystävä enkä sellaista halunnut missään tapauksessa, joten pyöreä kaunotar löysi täydellisen paikkansa vessan peilinä.
Allaskaluste on Otsosonin Mini meri, johon päätymistä voidaan syyttää väsymystä ja budjettia. Oikeasti allasta miettiessä olin totaalisen väsynyt tekemään yhtä ainoaa raksaan liittyvää päätöstä ja tuo kokonaisuus miellytti sekä visuaalista silmää että yli toivotun paukkunutta raksabudjettia. Eikä päätös ole ollut ollenkaan huono, sillä olemme sekä altaaseen että kaapistoon oikein tyytyväisiä.
Hana on alelöytö, Hansgrohen Focus 100 ja löytyy täältä. Seinä-wc on Gustavsbergin 5G84 Hygienic Flush, koska halusimme puhtaanapidon vuoksi wc-istuimen avoimella huuhtelukauluksella.

Valaistus toteutettiin led-valonauhalla ja alumiinikiskolla, joka asennettiin kattopaneelin väliin.Pyyhekoukut, saippuapumppu ja vessapaperiteline on Menun Living-sarjaa, käsipyyhkeet Hayn ja kaunein näkemäni Iris Hantverkin wc-harja suosikkiputiikistani DomDomista.


Heini

7 kommenttia:

 1. Onpa ihana! Kivan ajaton ja neutraali mutta kun tarkemmin katsoo, löytää makeita yksityiskohtia. Lattia ja peili toimivat erityisen hyvin, vau!

  VastaaPoista
 2. Kaunista on. Mielenkiintoinen tuo teidän valaistusratkaisu:)

  VastaaPoista
 3. Lattia kaunis, mutta peili on pölynkerääjä:( Ikealla näimme tällaisen ja olin vähällä ostaa, mutta huomasin millainen pölymäärä oli kertynyt metallireunukseen, jäi ostamatta.

  VastaaPoista
 4. Hei! Tuo lattialaatta on ihana ja olen alusta asti haaveillut sitä talomme wc-tiloihin. Meille sitä ei kuitenkaan suostuta asentamaan, koska laatta on liian iso, perus 10x10 on maksimikoko normaalin lattiakaivon kanssa. Teilläkin kuitenkin näyttäisi olevan normaali lattiakaivo, joten miten teillä on toteutettu kaato tuon laatan kanssa?

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!