9.12.2014

ODOTUSTA JA SISUSTUSMIETTEITÄ

Tällä hetkellä, kun mitään konkreettista ei vielä rakentamisen suhteen tapahtu, niin sisustusvalinnat kovasti pyörii mielessä. Tulevan kodin tyyli ja värimaailma on kyllä selvillä, mutta lopullisten pintamateriaalivalintojen ja kiintokalusteiden päättäminen tuntuu sittenkin vaikealta.

Rakennuslupa on ollut haussa nyt seitsemän viikkoa. Varovaisesti toivoimme jo saavamme luvan ennen joulua, mutta eilen saimme "ei niin mukavan" soiton rakennusvalvonnasta. Suunnitelmiin tarvitaan mahdollisesti joitakin muutoksia ja niiden puitteissa palaveeraamme pian. Peukut pystyyn siis, että löydetään vähintäänkin sopiva kompromissi ja lupa heltiää pian.


Rakennuslupaa odotellassa ollaan paitsi käyty tontilla katsomassa naapuritalojen etenemistä, niin olen tehnyt suunnitelmia lastenhuoneiden varalle. Lastenhuoneita tulee yhteensä neljä ja lisäksi yhteinen aulatila askarteluun ja pelailuun. Sisustaminen on lähellä sydäntäni, joten olen aivan innoissani, kun sisustettavana on niin monta kohdetta. Toki lapset saavat olla itsekin mukana suunnittelemassa ja värimaailmoja miettimässä, mutta varsinkin huonekaluvalintojen kohdalla tavoitteena on tehdä aikaa kestäviä valintoja ja ostaa vain sellaisia huonekaluja, joita voidaan sijoittaa tulevassa kodissamme uudestaan tai vastaavasti lapset saavat ne mukaansa muuttaessaan omilleen.

Jonkin verran meiltä jo löytyykin huonekaluja, jotka palvelevat edelleen uuden kodin lastenhuoneissa, mutta koska lastenhuoneita tulee tuplaten nykyiseen verrattuna, niin hankintojakin on tehtävä.

Ensimmäiseksi näytän teille hieman suunnitelmiani 8-vuotiaan huoneen varalle.

Koulupöytä Avaroom, sänky Lundia Lofty, hylly Sring ja lamppu April Eleven


Pikkuhyllyt Normann Copenhagen, tuoli Artek, kirjainkuppi kynille Design Letters ja juliste Pop Factory shop

Mukavaa joulunaikaa kaikille. Toivottavasti pian voin palata ilmoittamaan rakennusluvan saamisesta!

Heini

6 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää suunnitelmat! Meillä on kanssa täällä yksi batman fani ja sitä teemaa löytyykin tuolta lastenhuoneesta. Myös nuo teidän keittiösuunnitelmat näyttää kivoilta, haaveilen kanssa kalanruotoparketista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini. Teillä on ihana koti ja meillä taitaakin olla hyvin samansuuntainen sisustusmaku.

   Poista
 2. Ihania suunnitelmia ja tosi kivat nuo pikkuhyllyt! Täällä kanssa intoillaan jo sisustamisen suhteen, vaikka ollaankin projektissa teitä hieman jäljessä. Tsemppiä rakennusluvan saamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kommentoit. Rakennusluvan kanssa tuli hieman takapakkia ja sen saaminen menee ainakin tammikuun loppuun. Tosin odotettavissahan oli, että rakennusprojektiin mahtuu myös niitä asioita, jotka eivät kerralla mene putkeen.
   Käyn lukemassa blogiasi vielä ajan kanssa ja lisään sen lukulistalle :)

   Poista
 3. Kirjoitin aiemminkin, mutta kommentti on jonnekin kadonnut :D
  Niin siis sulla on kyllä niin hyvä maku, tykkään kovasti! En malttaisi odottaa että saa kuulla lisää sisustusvalinnoistanne. Fiksuihin ratkasuihin ootte päätyneet, täytyy tuonne omiin muistiinpanoihin osa lisätä :)
  Ja voi kuinka vaihdilla tuo teidänkin kuopus kasvaa <3 t.Riikka

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos Riikka kivasta kommentista. Lisää sisustusvalinnoista ja projektin etenemisestä on luvassa ihan pian, kunhan arki taas joululomien jälkeen asettuu uomiinsa. Mun "vauva" tosiaan täyttää jo pian 2-vuotta, aika kulkee siivillä.

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!