11.1.2015

KODINHOITOHUONE

Keittiöiden kilpailutus on saatu päätökseen ja meille tulee HTH:n keittiö. Keittiösuunnitelmasta hiotaan vielä muutamia yksityiskohtia ja kirjoitan siitä myöhemmin lisää.

Samalla kun pyysin HTH:lta keittiösuunnitelmaa, niin pyysin myös suunnitelmaa ja tarjousta kodinhoitohuoneen kalusteista. Alkuun mietin, että koska kodinhoitohuone ei ole yleistä tilaa ja jatkuvasti "näytillä", niin kalusteissa voisi olla jotakin erilaista tai enemmän väriä kodin muista tiloista poiketen. Aikani pohdiskeltuani päätin kuitenkin pysyä tutussa ja turvallisessa valkoisessa, johon en varmasti koskaan kyllästy.

Näillä suunnitelmilla lähdettiin liikkeelle:- Kodinhoitohuoneen pinta-ala 5 m². Tila malliltaan pitkä ja kapea ja sieltä on ovet sekä eteiseen että pesuhuoneeseen.
-Varsinainen kurapiste hylättiin alkumetreillä ja päätettiin korvata se suurella altaalla, jossa mahtuu pesemään kuraiset saappaat ja muut.
-Siivouskaappi, pyykkikaappi ja integroitu silityslauta
-Pyyhekuivain 
-Korotettu tila pesukoneelle ja varaus myös kuivausrummulle, mikäli sellainen joskus päätetään hankkia.
-Ei vetimiä!

Tältä näyttää lopullinen kalustesuunnitelma:
Kalusteita vastapäätä jää pieni syvennys, johon on tarkoitus saada mahdutettua pieni penkki tms. sen varalle, että kodinhoitohuonetta voisi käyttää tarpeen tullen myös pienenä pukeutumistilana. Pitkään useammankin huoneen tai ratkaisun kanssa kävin pohdintaa, että miten tämä ja tuo mahtaa toimia, silloin kun meillä on vieraita. Onneksi pääsin siitä ajatuksesta eteenpäin ja tajusin, että ennen kaikkea taloon pitää tehdä sellaiset ratkaisut, jotka palvelevat talon asukkeja eli meidän perhettä. Siinä ajatusrytäkässä jäi suunnitelmista pois mm. erillinen pukeutumistila ja nekin neliöt käytettiin muulla tavalla. Onko kukaan muu rakentaja paininut tällaisten ajatusten kanssa?Joka tapauksessa syvennykseen mietitään nyt ratkaisua. Ensin siihen oli tulossa kuvan mukaiset kalusteet, mutta ehkä siihen tulee sittenkin jokin kiinteä penkki vaikkapa betonipinnoitteella. Vai osaisiko joku antaa vinkkiä? Penkin yläpuolelle tulee Annaleena shopin vaateripustin.

Muut kodinhuotihuoneen materiaalit ovat vielä suunnitteilla ja allas, hana, taso, lattia- ja seinämateriaalit ovat päättämättä. Lattialaatta tulee olemaan sama kuin pesuhuoneessa ja todennäköisesti betonilaattaa. Myös marokkolaislaattoihin olen iskenyt silmäni, mutta niiden kalliin hinnan vuoksi niitä voisi laittaa lattian sijaan seinälle altaan taakse.


Markkolainen sementtilaatta Zoco Home, pyyhekuivain Hafa, vaateripustin Annaleena, betonilaatta Ragno Copcept, inspiraatiokuvat Pinterest

Vielä riittää siis pohdittavaa, mutta jotain sentään valmiiksikin päätettynä. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

HeiniKalustekuvat HTH

11 kommenttia:

 1. I feel you! Hetken aikaa painiskelin itsekin sen "ongelman" parissa, että ei ole pukeutumishuonetta! Kamalaa suorastaan, ennen kuin palasin maan pinnalle asian suhteen... ;) Meille tuli peruspakettitalosta muunnelma, jossa kuljetaan keittiöstä kodinhoitohuoneeseen ja edelleen kylpyhuoneeseen & saunaan. Saimme useammalta "ulkopuoliselta" kommentteja liittyen siihen, että kodinhoitohuoneesta mennään kylpyhuoneeseen ja saunaan. On kuulemma kurjaa kun vieraiden täytyy katsella pyykkikasoja eikä vieraita varten ole erillistä pukeutumistilaa... No plääh sanon minä! :D Meillä lähes kaikki pyykit menee kuivausrummusta suoraan kaappeihin ja likaiset pyykit on pyykkikaapissa oven takana jemmassa. Vieraat voivat pukeutua kodinhoitohuoneessa ihan hyvin, koska niin kuin muukin koti, myös kodinhoitohuone on perussiisti paikka. Me ainakin rakennetaan talo omiin tarpeisiin (ja omalla budjetillamme) eikä vieraita varten. Toki on hyvä huomioida myös vieraat, mutta ei se vieraiden pukeutuminen voi olla määräävä tekijä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä :) Ja onhan tässä ratkaisussa sitten bonuksena se, että kodinhoitohuonekin pysynee siisitinä ja äidin erityisenä toiveena olisi myös, että lasten pyykit kulkeutuisi suihkuun mennessä suoraan pyykkikoreihin eikä jäisi pyörimään lasten omiin huoneisiin.
   Tietysti jos neliöt ja budjetti olisi rajaton, niin ratkaisu voisi olla toisenlainenkin.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Omiin tarpeisiin jokainen tekee ja pitäisi yrittää uskoa itseään siinä kohtaa kun muilta alkaa tulla kummia juttuja 😄 Meillä ainakin toimii että kodarista pitää päästä ulos terassille viilentymään/viedä nuorin ulos nukkumaan jne ja pesuhuoneeseen koska pyykit kuuluu pyykkikaappiin ja sehän on yleensä kodarissa... Meillä kodinhoitohuoneen ovi on myös toinen sisäänkäynti, jonka vieressä on se iso allas kuraiselle roinalle ja superkurat huuhdellaan ulkona tai kylppärissä = lapsella vaatteet päällä suihkussa 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Meillä kans pitkään suunnitelmissa mukana oli uloskäynti kodinhoitohuoneeseen, mutta hylättiin se lopullisista suunnitelmista. Yritettiin valinnoissa katsoa myös tulevaisuuteen ja meillä ei esim. todennäköisesti taloon muutettaessa ole enää sen ikäisiä, jotka nukkuvat ulkona jne. On siis niin totta, että jokaisella perheellä on omanlaiset tarpeet ja tavat toimia, joten joku ratkaisu mikä sopii toisille, ei välttämättä meille ollenkaan.

   Poista
 3. Kalustesuunnitelma näyttää hyvältä ja kiinteä penkki betonipinnoitteella sopisi varmasti hyvin tuohon tilaan. Toisi sopivasti rouheutta valkoisten kaapistojen rinnalle. Mä oon kans tykästynyt noihin marokkolaislaattoihin, mutta ne on kyllä hintavia! Haaveissa olisi myös meidän projektissa käyttää niitä johonkin pieneen tilaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonipenkki onkin nyt vahvoilla, kun jotenkin tuo kaluste ei sittenkään miellytä, vaikka varmasti ihan käytännöllinen onkin. Mielenkiinnolla odotan mihin tilaan te kenties päädytte marokkalaislaattaa laittamaan :)

   Poista
 4. Kyllä se ihan omalle väelle se talo vaan tehdään ja se kannattaa pitää mielessä :) Ja kuinka monta kertaa niitä saunavieraita muka edes käy? Ja kun käy, niin ehkä sitä silloin voi jemmata sen pyykkiläjän vaikka sinne pyykkikomeroon tai mihin nyt mahtuukaan jos itseään ei kodarin ja saunan yhteys yhtään häiritse.

  Meillä sen sijaan ihan itseäni varten halusin erillisen saunaeteisen ja kodarin ihan erikseen ilman läpikulkuja mihinkään. Meillä on aina ollut tosi nihkeän pieni sauna/kylppäri/kodinhoito (eli siis pesukone ja kuivari kylppärissä) -yhdistelmä ja olen ihan kauhea pyykkiläjien keräilijä. Tästä yhdistelmästä on johtunut se, että meillä on myös saunottu tosi vähän. Kuka sinne viitsii mennä pyykkikasojen yli ja väistellä niitä mennessään saunasta pesulle tai saati ulos (etuovesta rivaripihaan) viilentymään. Toista se olisi jos olisi pedanttu pyykkeilijä (niin kuin Hertta mukamas tuolla ylhäällä on ;). Mutta ei, ei meillä. Nyt meille tulee kodari olemaan ihan viimeisessä nurkassa ypöyksin. Siellä joutaa pyykit kerääntyä vaikka kattoon asti keskellä lattiaa. Ja saunassa on kunnon pukuhuone/eteinen istuskelutuoleineen ja jääkaappeineen ;) ja ovi ulos takapihalle. Jos vaikka näillä eväin meidän perheen tulisi saunottua muulloinkin kun jouluna ja juhannuksena!

  Tuosta teidän penkkisyvennyksestä saa varmasti viihtyisän sopen vilvoitteluun :)

  Marika / Kaksi Savua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän onkin totta, että saunavieraita käy varmasti meilläkin melko harvoin.
   Meillä ei oo vielä koskaan ollut kodinhoitohuonetta ja tästä pienestäkin olen todella innoissani.

   Poista
 5. Hyvältä näyttää ja kuullostaa teidän suunnitelmat. Ja näinhän se on, että koti rakennetaan omaa porukkaa varten. :) Meilläkään ei ole kuivausrumpua, mutta varaus sille on pesukoneen vieressä. Moni tuttu on ihmetellyt ja päivitellyt, miten lapsiperheenä pärjäämme ilman kuivausrumpua. Hyvin on pärjätty. En edes osaa kaivata kuivausrumpua, kun ei sitä ole itsellä koskaan ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei oo koskaan ollut kuivausrumpua enkä kyllä kauheesti ole kaivannutkaan. Paitsi ehkä silloin kun vatsatauti kiertää koko perheen. Me haluttiin kanssa jättää kuivausrummulle kuitenkin mahdollinen paikka, jos sen hankinta joskus tuleekin ajankohtaiseksi.

   Poista
 6. Mihin jätitte kuivausrummulle paikan?

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!