18.8.2014

POHJARATKAISUT

Lupasin palata pohjapiirustuksen kanssa ja viimein pääsen toteuttamaan lupaukseni. Kovasti on kiirettä pitänyt ja paljon aikaa on vierähtänyt talofirmojen tarjouksiin tutustumisessa.
Lähestyimme yhteensä kuutta eri talofirmaa ja viideltä heistä saimme tarjouksen. Kovasti erilaiset tarjoukset sisältöineen olivat ja niiden vertaileminen onkin ollut melkoisen hankalaa aikaa vievää puuhaa.

Pyysimme tarjouksen vesikattoon asti arkkitehdin piirtämien luonnosten pohjalta. Osa firmoista teki tarjouksen juuri sellaisesta talosta kuin se luonnoksissa onkin, mutta osaan tarjouksista oli salakavalasti yritetty ujuttaa mukaan esimerkiksi saunan sisustusmateriaaleja tai pohjapiirustusta oli yritetty muuttaa johonkin ko. firman valmispakettiin sopivaksi.

Tällä hetkellä käymme neuvotteluita vielä kahden eri talofirman kanssa ja päätös olisi tarkoitus tehdä ihan lähipäivinä, jotta pääsemme projektissa konkreettisesti eteenpäin.

No, mutta palataan talofirmoihin seuraavassa postauksessa ja nyt niihin pohjaratkaisuihin.

Alakerrasta halusimme mahdollisimman avaran ja valoisan isoilla ikkunoilla. Halusimme ehdottomasti myös aikuisten makuuhuoneen alakertaan ja ideana on se, että kun vanhemmat pojat kasvavat ja joidenkin vuosien päästä muuttavat omilleen, niin voimme siirtää aikuisten makuuhuoneen myös yläkertaan ja alakerran makuuhuonetila yhditetään olohuoneeseen.

Saunan, pesuhuoneen, kodinhoitohuoneen, vessan ja teknisen tilan paikkoja vaihdettiin usempaankin kertaan, mutta lopullinen pohja näyttää tältä:
Autokatoksen suhteen saattaa paloturvallisuuden vuoksi tulla pieniä muutoksia vielä.

Yläkerrasta tulee alkuunsa "poikien valtakunta" eli neljä makuuhuonetta ja kaksi erillistä aulaa. Kahden erillisen aulan idea tuli arkkitehdiltämme ja pidämme sitä huippuidena. Näin ollen TV:n katselutila on erillään toisesta aulasta, jonka on tarkoitus toimia pelailu- ja askartelutilana. Kaiken lisäksi toinen aulatila on mahdollista muuttaa vielä yhdeksi makuuhuoneeksi, jos jossain vaiheessa kaikki viisi poikaa kaipaavatkin ihan omaa huonetta.
Itse olemme kovin tyytyväisiä näihin pohjaratkaisuihin, vaikka tietysti myös joitakin ideoita jouduimme jättämään pois. Lähtökohtaisesti kuitenkin olemme yrittäneet miettiä sellaisia ratkaisuja, jotka palvelevat mahdollisimman hyvin näin ison perheen tarpeita ja toisaalta taas muunneltavuutta, jotta koti olisi toimiva meille vielä useiksi vuosiksi eteenpäin. Tällä lyhyellä kokemuksella nimittäin uskaltaisin jo sanoa, että meistä ei taida olla rakentamaan kuin tämän kerran :)

Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!