15.1.2015

ALAKERRAN WC

Tuntuupas hölmöltä käyttää käyttää wc:tä otsikkona, mutta mitäs sitä asiaa kiertelemään kun vessasuunnitelmista on tarkoitus kirjoittaa. Nyt rakentamisen aloitusta odotellessa ajattelin käydä läpi huone kerrallaan suunnitelmiani läpi. Suurin osa on vielä aivan alustavia suunnitelmia ja ne saattavat toki projektin edetessä muuttua vielä moneen kertaan.

Kotiimme tulee kaksi wc:tä, yksi molempiin kerroksiin. Yläkerrasta tulee poikien oma valtakunta, joten sen kerroksen wc tulee luonnollisestikin olemaan enemmän lasten käytössä ja alakerran wc taas enemmänkin meidän aikuisten. Yläkertaan on tulossa hieman isompi wc/suihkutila kylpyammeineen, joten otan sen suunnitelmat vasta myöhemmin käsittelyyn ja tässä postaukseesa keskityn ainoastaan alakerran pikkuisen wc:n suunnitelmiin.


Oikeastaan tärkein asia, mitä kumpaankin wc:hen haluan on seinään kiinnitettävä wc-istuin. Sen puhtaana pitäminen on varmasti helpompaa ja ulkonäöltäänkin paljon sirompi. Seinään kiinnitettäviä istuimia katsellassa törmäsin Idon Rimfree-istuimeen, jossa uudenlaisen huuhtelumekanismin ansiosta paljon bakteereja keräävä huuhtelukaulus on jätetty pois. Viiden pojan äitinä vaihtoehto houkuttelisi kovasti. Löytyiskös joltakin lukijoista kokemusta kyseisestä wc-istuimesta?


Tämä Est Magazinen sivuilta löytynyt kuva inspiroi kovasti ja tässä kylpyhuoneessa on paljon elementtejä joista tykkään. Tuo lattia, joka taitaa olla marmoria on aivan ihana. Paljon valkoista ja ripaus puuta täydentävät kokonaisuuden.

Alla olevassa kuvassa muutamia elementtäjä, joita näkisin mielellään meidän alakerran pikkuisessa wc-tilassa.


Marmorilaatan sijasta voisin lattialaataksi valita Tulikiven mosaiikkilaattaa.
Peiliksi olenkin jo hankkinut Hayn Strap peilin harmaana ja jos sitä ei käytettä wc:ssä niin se löytää paikkansa varmasti kodin jostakin muusta tilasta.
Kauan haaveilemani Normann Copenhagenin Flip pöytäpeilin löysin puoleen hintaan Seita-shopista. Kannattaa kurkata, jos sellainen löytyy ostoslistalta.

Pidän kovasti Lundian uudistuneesta ilmeestä ja Fuuga-sarjan moduuleista saisi koottua näppärästi lisää säilytystilaa myös pieneen tilaan.

Kaunis wc-paperi telinen löytyi Ferm Livingin uudesta kevät/kesä katalogista ja helmikuussa myyntiin tuleva Ikean Risatorp kori voisi olla sopiva esimerksiksi wc-paperirullille.

Wc-istuin Ido Rimfree.


Huomenna onkin jännä päivä, sillä heti aamusta soitan rakennusvalvontaan. Rakennusluvan pitäisi nimittäin nyt olla kunnossa.

Heini

2 kommenttia:

 1. Nyt muutamassa vuodessa ihan oikeita uudistuksia tossa wc-istuinsuunnittelussa.
  Me hankittiin 5 v sitten musta lattiamalli, se kun oli niin päheen näköinen. Altaan muoto ei kuitenkaan ollu fiksu, siihen jäi kaikki kiinni, eli huuhtelu ei ollu varsinaisesti suunniteltu. Ja siinä mustassa vasta kaikki näkyikin. On nykyään muualla krassien kasvatusastiana, siihen edelleen pähee.
  Vaihdettiin tilalle seinämalli. Sellaisessahan voi melko vapaasti valita asennuskorkeuden. Ei ole tämä viimeisin kaulukseton versio. Tahraton ei ole seinämallikaan, mutta onhan se helpompi puhdistaa kuin lattian- ja seinänrajan lokerot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Merja! Ompas harmi, että teidän wc-istuin ei ollutkaan hyvä.
   Pelkään kanssa, että hetken mielijohteesta tulee valittua jotain mikä näyttää hyvältä, mutta käytännössä ei toimikaan.
   Uskon kanssa, että seinämalli pesee lattiamallin monella tapaa.

   Poista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!