20.1.2015

RAKENNUSLUPA TASKUSSA

Me ollaan oltu muutama päivä ihan täpinöissään, sillä saatiin kuin saatiinkin rakennuslupa. Viime viikon lopulla jo saatiin siitä puhelimen kautta tieto ja eilen postipoika kiikutti viralliset paperit. Yksi iso askel kohti unelmaa on taas otettu.

Nyt siis maltetaan hetken vielä nauttia lumesta ja talvesta ja sitten odotellaankin vaan maan sulamista. Tässä onkin muutama kuukausi hyvää aikaa hankkia ensin maatöille tekijä kilpailuttaa firmoja vielä muissakin asioissa.

Nyt voinkin esitellä tulevan kotimme julkisivukuvat. Joitakin muutoksia niihin jouduimme tekemään mm. ikkunoihin, mutta edelleen olemme kovin tyytyväisiä kaikkiin suunnitelmiin.Myös pohjakuviin tuli muutamia muutoksia. Yläkertaan jouduimme lisäämään suihkun, jotta alakerran saunaosasto voitiin laskea talousneliöiksi. Päädyimme pelkän suihkun sijaan lisäämään myös kylpyammeen ja tämä oli tietysti erityisesti lasten mieleen.

Rakennusmääräykset vaativat, että jokaisessa makuuhuoneessa pitää olla tuuletusikkuna. Meidän tapauksessa ne oli palo-osastointien vuoksi erittäin haasteellista sijoittaa ja ne paikat, joihin ne olisi saanut laitettua olisi rikkonut suunnitellun julkisivuprofiilin. Niinpä alakerran makuuhuone onkin nimetty kirjastoksi ja yläkerran kaksi makuuhuonetta muutettiin yhdeksi isoksi huoneeksi. Huone jaetaan sitten jollakin kevyemmällä ratkaisulla, joka on vielä pohdinnan alla.

 Kuvat Taloteko, arkkitehtisuunnittelu Ida ja Henri Väänänen

Mukavaa pakkasviikkoa!

Heini

4 kommenttia:

 1. Onnea luvasta! Sitten vaan työntouhuun, kun alkaa se kivempi osuus eli konkreettinen rakentaminen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! Nyt vaan pitää hetki malttaa odottaa.

   Poista
 2. Heippa! Aivan ihana blogi teillä! Tyylisi on tosi paljon omien mieltymysteni mukainen. Odotan jo innolla seuraavaa sisustusaiheista kirjoitustasi. :) Meillä rakennusprojekti on oikeastaan aikalailla samassa vaiheessa kuin teillä. Hauskaa seurata jonkun samassa pisteessä olevan projektin etenemistä. Linkkasin blogisi omaamme. Tervetuloa vierailulle!

  P.S. Kööpenhamina on niin ihana kaupunki ja olen päättänyt jo ajat sitten, että käyn siellä sisustusshoppailureissulla (tai ehkä useammalla), kunhan sisustaminen on ajankohtaisempaa. Meillä ei vielä nykyiseen kaksioon mitään kummoisempia hankintoja mahdu. :)

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos Suvi kauniista sanoistasi. Tulen ehdottomasti vastavierailulle :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!