28.1.2015

VANHA KOTI KUVINA

Kävin läpi tietokoneelle tallentamiani inspiraatiokuvia, joita olen jo vuosia kerännyt talteen meidän vielä haaveillessa omakotitalosta. Kuvien joukosta löytyi myös valokuvia meidän vanhasta asunnosta, jotka oli otettu asuntomyynti-ilmoitusta varten. Kyseessä on meidän ensimmäinen oma koti, 94 neliöinen paritalo, joka oli meidän seitsemän henkiselle perheelle pitkään aivan liian pieni. Pidimme kyseisestä asunnosta todella paljon, emmekä halunneet hätiköidä uuden kodin etsinnässä ja näin jälkikäteen voikin sanoa, että onneksi odotimme.

Asunnolle löytyi alle viikossa uudet omistajat ja nyt asustamme ja odotamme sen unelmiemme kodin valmistumista vieläkin pienemmässä asunnossa. Onneksi vain väliaikaisesti.

Kun nyt varsinaisen raksablogin aloitusta saamme vielä tovin odotella, niin ajattelin lipsua vielä sisustuksen puolelle ja julkaista nuo mainitsemani kuvat vanhasta kodistamme. Ainakin niistä näkee sisustusmakuani, vaikka kaikkia vanhan kodin pintoja emme olleetkaan itse saaneet valita. Huonekalujen lisäksi vanhassa kodissa oli muutamia sisustusratkaisuja, jotka mahdollisesti toteutamme myös uudessa kodissa.

Tykkään yhdistellä uutta ja vanhaa, designia ja itse kunnostettua ja mielestäni ne kaikki voivat olla sulassa sovussa keskenään.  Valkoinen tulee jatkamaam sisutuksemme päävärinä ja vaikka keltaisesta pidän edelleenkin, niin se väri taitaa siirtyä yläkertaan poikien huoneisiin.

Dots naulakoiden takana oleva seinä on maalattu Kalklitir -kalkkimaalilla ja samanlaista seinää olen suunnitellut aikuisten makuuhuoneeseen, sillä rakastin seinän elävää ja hieman rosoista pintaa.

Myös liitutaulumaalilla maalattu seinä on tulossa myös uuteen kotiin, yläkerran aulaan poikien pelailu/askartelutilaan.


Pojat saavat itse olla mukana suunnittelemassa omia huoneitaan ja niiden värimaailmoita, mutta tässä kuvat edellisen kodin huoneista.
 Ferm Livingin Harlenquin -tapetti on yksi kaikkien aikojen tapettisuosikeistani ja jos lastenhuoneissa päädytään tapetoimaan, niin kyseinen tapetti on varmasti jälleen kärkisijoilla.
Voi vitsit sentään, kuinka onkaan ikävä omaa pihaa. En ole varsinaisesti puutatarhaihmisiä, joten panostamme enemmän suureen ja toimivaan terassiin. Ikean Falster-sarjan säänkestäviin ulkokalusteisiin olemme olleet todella tyytyväisiä ja sitä sarjaa aiomme myös täydentää. Terassin mukavin paikka oli ehdottomasti Hamacamundo -riippukeinu.


Heini

3 kommenttia:

 1. Haa, kaapinovien uusiokäytöstä puheen ollen! :D Meinasin uuteen kotiin laitattaa messinkijalat toisen sängynpäätyoveni alle, että saadaan sohvapöytä. Toivotaan, että toteutuu.

  VastaaPoista
 2. Piti siis sanomani, että onpa hieno sohvapöytä teillä! Tuleeko uuteenkin kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silja Maaria, kiitos kommentista! Pöytä tulee ehdottomasti myös uuteen kotiin, tykkään siitä tosi paljon. Alkuun se oli meillä maalaamattomana seinällä ja siinä oli peilit ja myöhemmin siitä tuli sitten tämä sohvapöytä.

   Poista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!