22.1.2015

KOTIMAISIA VALAISIMIA

Valaisimet ovat todella lähellä sydäntäni ja tykkään sisustuksessa panostaa nimenomaan valaisimiin. Harvemmin teen hankintaa hetken mielijohteesta, vaan harkitsen ja ostan vasta kun olen aivan varma valinnastani. Valaisimen pitää paitsi näyttää hyvältä, niin antaa sille tarkoitettuun tilaan oikeanlainen valo. Suurin osa kotimme valaisinhankinnoista on tehty pitkällä tähtäimellä ja pojatkin voivat viedä niitä " kodin perintönä" muuttaessaan omilleen.

Samalla, kun olen miettinyt sähkösuunnitelmaa varten tulevan kotimme valaisinsuunnitelmaa, niin olen sortunut katselemaan netistä toinen toistaan upeampia valaisimia. Erityisesti sydämen on saanut ihastuksesta läpättämään  Suomessa suunnitellut ja valmistetut valaisimet, joista pari taisi mennä sille listalle, joiden hankkimista vakavasti harkitaan.Himmeen Filly valaisimen näkisin enemmän kuin mielelläni meidän tulevassa olohuoneessa ja jalkalampun paikka onkin vielä sopivasti avoinna. Tässä valaisimessa puhuttelee erityisesti sen yksinkertaisen kaunis muotikieli ja betonin ja puun täydellinen yhdistelmä.


Kuben betonisista kuutioista valmistetut valaisimet ovat myös todella upeita ja riippuvalaisimia voisin harkita meidän tulevan keittiön saarekkeen päälle, johon olen etsimässä sopivan rouheita valaisimia. Uskoisin, että ne sopisivat kivasti yhteen betonisen työtason kanssa.Lofthansan valaisimissa käytetään kekseliäästi kierrätettyjä lasikupuja ja erilaisia puumateriaaleja. Valkoisen lasikuvan ansiosta valo näyttää pehmeältä ja tunnelmallisesta. Näissä valaisimissa viehättää myös niiden uniikkius.


Löytyykös lukijoista muita lamppufriikkejä? Mikä valaisin on kaikkien aikojen suosikkisi ja mikä löytyy haavelistalta?

Heini

P.S Lisäsin blogille Facebook-sivut  ja Instgam -tilin, joihin on tarkoitus kerätä blogijuttujen lisäksi mm. inspiroivia kuvia. Seurantapainikkeet löytyvät sivupalkista.

6 kommenttia:

 1. Minulla on kyllä lamppuihin jonkinasteinen rakkaussuhde. Toistaiseksi kovin montaa haluamaani valaisinta meiltä ei löydy, koska niihin ei ole ollut varaa, mutta pikkuhiljaa koetan mahdollisuuksien mukaan tehdä hankintoja. Upeiden design-valaisimien lisäksi tykkään retrolampuista, ja olen myös itse tehnyt pari lamppua :-)

  Uuteen kotiin on muutamia uusia kattovaloja hankintalistalla, ja keittiöön olisi työn alla saada tehtyä itse muutama keraaminen lampunkupu. Olohuoneen korkeaan tilaan haluaisin isoimman Norm 69:n. Toivottavasti edes osa näistä onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään designvalaisimien lisäksi muistakin persoonallisista valaisimista. Aikuisten makuuhuoneeseen onkin tulossa DIY-valaisin, kun veljeni lupasi tehdä Ikean valaisimeen betonipäällysteen.

   Poista
 2. Meillä fiilistellään lamppuja ihan kybällä! Mieheni on aivan hulluna desinglamppuihin. Opiskelijabudjetilla hankittiin jo aikanaan Kartellin Fly, Artekin Golden Bell ja Design House Stockholmin Block-valaisin. Niistä tulossa taloon mahdollisesti toiset tai jopa kolmannet kappaleet joistakin. Olen jopa ajatellut myös, että voisi itsekin väsätä valaisimia kierrätysmatskuista. Myös Himmeet kiinnostaa kovasti.

  Taidan muuten ottaa vinkistäsi vaarin ja alkaa myös kirjoittamaan sisustusajatuksista. Olen jotenkin ajatellut, että se on vielä liian aikaista.. Mutta nythän se kannattaa, kun innostusta ja ideoita riittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja lamppuja löytyy myös meiltä ja pikkuhiljaa niitä ollaan hankittu. Kaikki jo hankitut designvalaisimet tulevat mukaan myös uuteen kotiin ja muutama uusikin olisi hankintalistalla, kunhan osataan tehdä valinnat.

   Kirjoita vaan sisustuksesta. Itsellä sisustusjutut pitävät hyvin raksafiilistä yllä kun tontilla ei vielä mitään konkreettista tapahdu...

   Poista
 3. Samoista valaisimista haaveillaan täälläkin :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!