22.4.2015

LASILIUKUSEINÄ

Kun olemme mieheni pohtineet millaisia ominaisuuksia unelmiemme omakotitalossa on, niin yksi meidän molempien toive on ollut lasiliukuseinä. Tämä toive on nyt toteutumassa, sillä olemme tehneet lasiliukuseinästä kaupat.

Muutamia harmituksen aiheita matkaan mahtui ja suurimpana niistä oli se, että palo-osastointien vuoksi emme voineetkaan sijoittaa lasiliukuseinää haluamallemme paikalla, takapihan sisäänvedon kohdalle terassille. Mies myös hieman mietti lasiliukuseinän melko korkeaa kustannusta, mutta päädyimme yhteistuumin siihen, että tästä toiveesta pidämme kiinni.Ennen varsinaisia kauppoja teimme kartoitusta valmistajista, etsimme tietoa käyttökokemuksista ja kyselimme myös suosituksia rakennusalan ammattilaisilta. Usein esiin nousi Profin Oy ja useat positiiviset kokemukset heidän tuotteistaan.

Tarjoukset, jotka saimme lasiliukuseinistä olivat kutakuinkin samassa hintaluokassa, joten pelkän hinnan perusteella ei ratkaisua voinut tehdä. Sen sijaan palvelun laadussa, nopeudessa ja ylipäätään ammattimaisuudessa eroja jo sitten löytyikin ja nämä edellä mainitut liitettynä yhteen saamiemme suositusten kanssa päädyimme mekin valinnassamme juuri Profinin lasiliukuoveen.
Valitsemamme lasiliukuovi on Profinin Clear-mallistosta, koska halusimme sen olevan talomme ikkunoiden tapaan ulkopinnaltaan alumiihiverhoillun. Alla oleva havainnekuva on tehty käyttäen Profinin kotisivuilta löytyvää näppärää suunnittelutyökalua.


Vatsan pohjassa lentelee perhosia nyt kun aloittamisen aika alkaa olla käsillä ja useampia konkreettisia päätöksiä on lyöty lukkoon. Pääsenkin noin parin kuukauden sisään kertomaan ensimmäisiä käyttökokemuksia lasiliukuseinästämme.

Heini

Kuvat lainattu valmistajan sivuilta

7 kommenttia:

 1. Meillä on tuollainen lasiliukuovi, ja se on tosi ihana! Olen iloinen, että mekin pidettiin siitä kiinni, vaikka monesta, monesta muusta haaveesta on pitänytkin luopua. Yllättävän raskas se on avata, mutta ehkä ihan hyväkin ettei muksut paisko sitä hajalle :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla lisää hyviä käyttökokemuksia :) Se on totta, että haaveita on vaikka ja kuinka ja nyt vaan pitää osata päättää, mitä niistä halutaan eniten, kun kaikkia ei ole mahdollista toteuttaa.

   Poista
 2. Tulevilla naapureillamme on juuri tuollainen lasinen liukuovi keititöstä terassille. Se on kyllä ihan mahtava. Kesällä keittiö ja ruokailutila jatkuu ihanasta ulos aurinkoon. Hyvä, että piditte toiveestamme kiinni. Liukuovi on ihana lisä kotiin. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokatilan vieressähän lasiliukuovi olisi parhaimmillaan ja siihenhän mekin se olisi haluttu sijoittaa. Mutta hitsin palo-osastoinnit oli sitä ideaa vastaan... Mut varmasti kiva juttu myös tuohon meidän olohuoneeseen :)

   Poista
 3. Nyt vasta huomasin tämän kirjoituksesi, kun itsellä on samat pohdinnat... Iso haave olisi saada lasiliukuovi isolle ikkunaseinälle, mutta haave taitaa kaatua hintaan... Eroa tavallisiin ikkunoihin ja oveen kun on pyöreästi 7500€... En kyllä saa varmaan millään ideaa kaupattua miehelleni varsinkin kun budjetti on aikalailla tiukilla jo nyt :( juuri mietin, että alanko kilpailuttamaan muita firmoja kuin Profinia, mutta te siis totesitte, ettei eroja pahemmin ollut? Palvelu Profinilta on kyllä ollut ensiluokkaista ja nopeaa. Mitä firmoja kilpailutitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan se on, että aika arvokashan tuo lasiliukuovi on. Teille on varmaankin mietinnässä huomattavasti isompi kuin meille? Hinnasta päätellen siis.
   Me saatiin lopulta tarjous Pihlalta ja Tiiviltä. Eroa tarjouksien välillä oli joitakin satasia, mutta kuten sanottu Profinin palvelu on kyllä ollut ensiluokkaista ja nopeaa.

   Poista
  2. Joo meidän liukuoven koko on 3.70 x 2,6… Eli siitä se hinta varmaan tuleekin. Pyysin tarjousta myös Klas1:seltä jonka hinta oli hieman jopa korkeampi, ja Lagerholmilta Hojem-liukuovesta. Sen pitäisi vielä tulla tällä viikolla. Saas nähdä miten meidän käy ;) Juuri kirjoittelen samasta aiheesta blogiini.

   Poista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!