27.6.2015

RAKSAVIIKKO 8

Taas yksi raksaviikko takana ja raksalla näyttääkin aika hyvältä. Autokatos ja varastorakennus valmistuu hyvää vauhtia ja ensi viikolla taitaa käynnistyä ulkoverhoilun asennus.
Myös putkimies, sähkömies ja ilmastointiasentaja ovat vierailleet tontilla ja me olemme lasten kanssa ihmetelleet hassuja putkia, jotka menevät ympäri taloa.

Tiistaina meillä oli runkokatselmus ja pieniä korjauksia, kuten ikkunan puitteiden kolhuja lukuunottamatta kaikki oli kunnossa. Sekä kaupungin rakennusvalvonnan että meidän vastaavan mestarin mielestä runko on viimeisen päälle kunnolla pystytetty. Voimme siis olla tyytyväisiä.

Meillä on kyllä ollut onni siinä mielessä matkassa, että tähän mennessä jokainen projektiimme osallistunut ammattilainen on tehnyt enemmän kuin hyvää työtä. Iso kiitos tästä tietysti kuuluu myös isälleni, jonka kontaktien kautta nämä kaikki ammattilaiset ovat löytyneet. Minun isäni ja veljeni tulevat sitten jatkamaan raksaprojektiamme, kun Taloteko parin viikon päästä saa osuutensa valmiiksi.

Tuntuu, että kaikki raksakuvat on pimeitä ja synkkiä, mutta kerrankin tänä kesänä harvinainen poutaisemman päivän kuva.Pakko vielä hehkuttaa tuota kuvassa näkyvää kaivuria. Meidän kuopukselle maatöiden aikaan tontilla vieraillut kaivuri oli todella iso juttu ja "Harri-setästä" ja kaivurista puhutaan edelleen päivittäin. Löysin pojalle tuollaisen oman päältäistuttavan kaivurin ja voitte varmaan kuvitella kuinka tärkeä siitä tuli välittömästi. Jos joku toinenkin pieni työmiehen alku on kaivuria vailla, niin kannattaa kurkata täältä.

Mukavaa viikonloppua!

Heini

4 kommenttia:

 1. Hyvät raksamiehet ovat kyllä kullan arvoisia. Meillä nimittäin on kokemusta juuri niistä toisista, mutta onneksi meillä oli ihan mahtava valvoja, joka piti meidän puolta ja pisti korjaamaan kaikki virheet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kanssa kuullut juttua, jos jonkinlaisella työmoraalilla varustetuista työmiehistä. Hatun nosto siis hyville työmiehille ja hyville valvojille!

   Poista
 2. Itselle oli aikanaan tosi iso juttu tuo ulkovuorilaudoitus. Oli mahtavaa kun rumat tuulensuojalevyt peittyivät ja talo alkoi oikeasti näyttää talolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. En malta odottaa, että ulkovuorilaudoitus on kokonaan valmis!

   Poista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!