5.7.2015

RAKSAVIIKKO 9


Ihanaa, kun on viimein kesä! Raksalla on tällä viikolla vierailtu tiiviisti ja termarikahveja on nautittu harva se ilta laskevan auringon kajossa. Pääosin on itse nautittu oman kodin valmistumisesta, mutta monta kertaa on ollut sukulaisia ja ystäviä ensi kertaa kylässä! Kyllä maistuu Löfsbergins Magnifica vielä moninkerroin paremmalta ”retkiolosuhteissa”.  Samalla on ollut mukava seurata, mitä edistysaskeleita on rakennuksella otettu.Autokatoksen lautaverhoilu on jo melkein valmis. Katos tuntui aluksi tosi pimeältä, etenkin pilvisinä päivinä, mutta verhoilun myötä se on jo paljon parempi! Katokseen tehtiin pieni lisämuutostyö ”lennossa”. Katonsuuntainen vino sisäverhoilu suoristettiin pääoven kohdalla ja se miellyttää nyt kyllä silmää entistä enemmän. Vinous johtuu siitä, että katokseen oli saatava tietty kallistuskulma vesien ja lumien vuoksi. Vinous on kuitenkin kadulta katsoessa piilossa peitelistan takana. Katoksen huopaverhoilukin aloitettiin jo tällä viikolla ja siellä oli oma porukkansa työtä tekemässä.

Piipun eristeitäkin tällä viikolla asennettiin, samoin viimeisteltiin piipun hattu. Oli peltimies käyttänyt oikean värisävyn lisäksi myös oikeaa kiiltoa, eli tässä kohtaa tietysti mattaa. Näin ei kuulemma aina ole, vaan piippu saattaa olla paljon muuta kattoa kiiltävämpi.

Ilmanvaihtoventtiilien paikkoja hieman siirreltiin, kun paikan päällä valkeni, että putkia mahtuukin viemään kätevämmin. Näin saadaan minimoitua erilliset koteloinnin ja lopputulos näyttää siistimmältä.

Yläkerran osalta raksalla on ollut Talotekolta toinen asennusporukka, joka on keskittynyt SPU-levytyksiin. Alumiininvärinen levytys saa yläkerran näyttämään aika futuristiselta! Jokaiselle seinälle on kuitenkin asennettu myös yksi SPU-levy ilman alumiinia. Näin saadaan kännykät toimimaan paremmin. Viimeisin, mikä tällä viikolla valmistui tontille, oli katapultti. Pojat ovat ottaneet tontin rakentamattoman alueen omaksi Olympos-vuorekseen ja virittelivät ylijäämälaudoista savipaakkukatapultin. Vaikka eivät toisiaan ammukaan, on likapyykin määrä kyllä kasvanut ja vaatteet ovat tasaisesti tomun peitossa. Onneksi ei ole vettä juuri tullut, muuten olisivat aivan mudassa!Ensi viikolla lautaverhoilu ja SPU-levytys jatkuvat. Ja pikkuhiljaa pitäisi vissiin saada kohta lattiavaluakin alulle.

Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!