15.6.2015

TERASSISUUNNITELMIA

Pihasuunnitelmat ja mahdollisesti terassin rakentaminenkin saattaa meillä jäädä ensi keväälle, mutta tontilla pyöriessä tulee niitäkin suunnitelmia pohdittua.

Lähtökohtaisesti halusimme ison terassin. Meistä kumpikaan ei ole varsinaisesti puutarhaihmisiä, joten pihan laiton sijaan suuri terassi kuulostaa enemmän meidän jutulta. Edellisessä kodissamme käsittelimme terassimme kelonharmaaksi Tikkurilan Valtilla ja vaikka väri olikin hyvä, niin sitä emme enää halua. Ennen kaikkea sen vuoksi, että erityisesti kastuessaan terassin pinta oli todella liukas. Ehkäpä ajanmyötä kauniisti harmaantuva lehtikuusi voisi olla terassilaudaksi sopiva valinta.

Mieheni sai loistoidean jatkaa kotimme kalanruototeemaa myös terassilaudoituksessa. Inspiraatio sai kuulemma alkunsa mm. suosikkiartistinsa Bruce Springsteenin "Sandy" -biisissäkin mainitusta Atlantic City boardwalkista tai ehkä olen vain saanut kalanruotorakkauteni tartutettua myös mieheeni. Idea ja sen toteutus on vielä alkutekijöissään, mutta tykästyin ajatukseen itsekin välittömästi.

 Kuva täältä


 Kuva täältä

Meillä on jo entuudestaan terassille Ikean Falster -sarjan ruokaryhmä ja sarjaa aioimme täydentää vielä lisää ainakin parilla aurinkotuolilla. Terassikäyttöön tarkoitetut sohvaryhmät eivät minua miellytä, mutta Falster-sarja ihastuttaa yksinkertaisuudellaan. Lisäplussaa ehdottomasti säänkestävyydestä ja helppohoitoisuudesta.

Vaikkei pihanlaitosta niinkään välitetä niin pienimuotoinen hyötypuutarha on kuitenkin suunnitelmissa ja terassilla riittää tilaa myös muutamille viljelyslaatikoille.

Kovasti haaveilemme myös paljusta tai kylpytynnyristä, mutta katsotaan miltä budjetti näyttää siinä vaiheessa, kun sen hankinta tulee ajankohtaiseksi.
Terassikalusteet ja auringonvarjo Ikea, riippumatto Kodin1, kylpytynnyri Lepikon ja viljelylaatikko Kekkilä.

Liukulasioven päälle suunnitteilla on jonkinlainen markiisi. Jos joku lukijoista on markiisin hankkinut tai muuten osaa suositella, niin kaikki vinkit ovat tervetulleita.

Kuva täältä

Tällaisia terassisuunnitelmia tällä hetkellä. Saa kommentoida ja kertoa kokemuksia ja ideoita terassisuunnittelun varalle.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!