13.7.2015

RAKSAVIIKKO 10

Rakennusprojektimme sen kun etenee. Viime viikolla ulkoverhoilun asentaminen eteni mukavasti ja kuten joku lukija kommentoikin, niin tuntuu aika kivalta, kun vihreä tuulensuojalevy saadaan piiloon ja laudoituksen ansiosta tontilla oleva rakennus näyttää koko ajan enemmän kodilta.

Talon sisäpuolella SPU-levytys saatiin valmiiksi ja Talotekon osuus lähenee loppuaan. Itsellä sen sijaan turnausväsymys nosta taas päätään  ja tontillakin on tullut käytyä harvemmin. Ehkä väsymys johtuu uudesta työnkuvastani tai sittenkin näistä surkeista ilmoista. Itse kaipaa kovasti lämpöä ja aurinkoa jaksaakseni ja muutamana iltana löydettiinkin itsemme katselemassa äkkilähtöjä.

Hieman harmitusta aiheuttaa myös tontin sotkuisuus, josta täytyy hieman antaa noottia Talotekolle. Kaikki on muuten sujunut todella hyvin, työnjälki on siistiä ja kaikki nopean aikataulun muutoksetkin on saatu sopimaan, mutta työmaan soisi olevan hieman enemmän järjestyksessä. Roskien vienti  ja rakennusjätteestä huolehtiminen kuuluu toki sopimuksen mukaan meille, mutta tähän asiaan voisi hieman enemmän kiinnittää huomiota. Itse olemme muutaman kaatopaikkakuorman jo tehneet ja olemme useampana iltana käyneet lajittelemassa jätteet hävitettäviin ja hyödynnettäviin, mutta silti tontilla on ympäriinsä mm. lautoja, nauloja ja erilaisia levyn palasia. Talotekon osuuden päätyttyä meillä on siis luvassa raivausta oikein urakalla.

Luulen, että suuntaamme pian Asuntomessuille hakemaan inspiraatiota ja hieman nukuksissa olevaa rakennusintoa. Onkos joku lukijoista jo vieraillut messuilla?

Heini
P.S Kirjoittelin aiemmin NakNak Designin talonumeroista täällä ja nyt niitä saa tilattua Finnish Design shopista.

8 kommenttia:

 1. Jaksaa jaksaa! Tuo on hieno vaihe, kun talo saa ulkoverhouksen ja alkaa näyttämään oikeasti enemmän talolta.
  Raksasiivous on kyllä yksi ärsyttävimpiä asioita. Me teimme siivouksen itse ja se oli jokailtainen rupeama, johon meni aina vähintään muutama tunti. Tosin oli kyllä kiva saada työmiehiltä suoraa palautettakin, että oli kiva tulla töihin kun raksa on siisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kanssa vähän "ahdistaa" tuo tontin sotkuisuus ja meidän tapauksessa oma siivouskaan ei riitä, kun ne siistit kasat on pian romun peitossa. On muuten todella ärsyttävää siivota esimeksi kastuneita tuulensuojalevyn palasia pitkin tonttia. Murr! :)

   Poista
 2. Eilen kävimme messuilla. Jalat ihan muussina kävelemisestä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, messuilla saa kyllä kunnon liikunta-annoksen kaupan päälle :)

   Poista
 3. Löysin tänään sattumalta tämän sun blogin. Meillä rakentaminen ei oo ajankohtaista, mutta ihastui sun sisustustyyliin. Jäin lukijaksikin, etten unohda tätä blogia. Tsemppiä teille rakentamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anniina! Kiva, kun jäät lukijaksi :)

   Poista
 4. Jaksaa jaksaa :) Niin se menee aaltomaisesti tuo raksainnostus. Välillä hirveä puhti päällä ja välillä ihan mustaa ***kaa! Meidän poppoo piipahti messuilla. Blogissa messupostaus. Vähän oli laimea kokemus.

  Marika / Kaksi Savua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksaa jaksaa :) Täytyykin käydä kurkkimassa messupostauksesi. Muualtakin olen kuullut harmillisesti hieman pettyneitä kommentteja :/

   Poista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!