3.9.2015

KATOLLA

Ensirakentajana olemme lukeneet ja etsineet paljon tietoa netin kautta ja erityisesti raksablogit ovat olleet mielenkiintoista luettavaa. Eikä vähiten sen vuoksi, että niistä on löytynyt kullan arvoisia vinkkejä sekä itse rakentamiseen että erilaisiin talon hankintoihin. Omiin kokemuksiin perustuvat kirjoitukset tietyistä tuotteista tai valmistajista ovat saattaneet antaa meillekin joko kannustavan lisäpotkun tai sitten vahvistaneet epäilyksiä tehdessämme omia valintojamme. Niinpä haluan itsekin kertoa teille kokemuksiamme valitsemistamme yrityksistä ja ensimmäiset ruusut saakin meidän sadevesijärjestelmän ja kattoturvatuotteiden toimittaja.

Sadevesirännien toimittajaksi meille valikoitui Sadex Oy. Olimme kuulleet pelkkää hyvää tätä firmasta mm. ystäviltä ja timpuriltamme, joten valinta oli meille helppo. Etenkin kun kilpailijalta ei saatu koskaan edes tarjousta pyynnöstä huolimatta. Olimme Sadexiin yhteydessä sekä sähköpostitse että puhelimitse ja saimme nopeasti kustannusarvion, joka piti loppuun asti. Saimme hyvin asiantuntija-apua varusteiden teknisiin ominaisuuksiin ja valitsimme pyöreät kourut, joissa on ulkopuoliset tuet. Niiden ei pitäisi tukkeutua niin helposti kuin kulmikkaat ja puhdistaminen käy kätevästi. Viereisellä tontilla kasvaa ainakin vielä metsikköä, joten sieltä lentää kyllä jonkun aikaa roskia katollemme. Oman puutarhan puut tuskin roskaavat kattoa vielä pariin vuosikymmeneen...


Pyörittelimme jonkun aikaa erilasia värivaihtoehtoja, mutta lopulta päädyimme ratkaisuun, että vesikourut tulivat katon sävyllä ja syöksyputket valkoisella. Viimeisen vinkin tähän antoi naapuri, joka kehotti vilkaisemaan toisella puolen tietä olevaa vanhaa rivitaloa, johon oli asennettu valkoisena ostetut vesikourut, ja jotka ajan myötä olivat muuttuneet vihertävän kukertavan ruskeiksi. Toki tarkoitus on pitää katto ja kourut puhtaana, mutta ehkä tumma väri on armeliaampi.

Seinää vasten olevat tikkaat tulivat valkoisella ja kattosilta vastaavasti katon sävyllä. Asennukset sujuivat sovittuna ajankohtana ja rakennustyömaalle ei jäänyt mitään asennusjätettä. Siisti juttu! Ja koko prosessin jälkihoitokin hoidettiin asiallisesti sähköisellä palautelomakkeella nöyrän pyynnön saattelemana. Oli nopea ja mukava vastata.

Heini

4 kommenttia:

  1. Oleppa hyvä! Tätä voimme täysin rinnoin suositella!

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis toi teidän pystyverhoilu. Me mietittiin sitä myös, mutta ei uskallettu ja päätettiin perinteisen vaakaverhoilun puolesta. Ois pitäny pitää vaan mielensä , näyttää niin hyvälle 😀

    VastaaPoista
  3. Tykkään kans! Mä olin alkuun vaakaverhoilun kannalla, mutta onneksi mies sai tämän asian päättää.

    VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!