14.9.2015

RAKSAVIIKOT 18-19

Meidän raksalla on siirrytty ulkotöistä sisätöihin. Ulkopuolelta talo on viimeistelyä ja maalausta vaille valmis, mutta maalaus taitaa jäädä suosiolla ensi keväälle. Ompahan ainakin vielä aikaa viilata tismalleen oikeaa maalin väriä ulkolaudoitukselle.

Kaksi viikkoa sitten sisätyöt alkoivat valmistautumalla lattiavaluun. Alakerrassa sora sai päällensä styroksilevyt ja raudoitukset. Myös sähköasentaja ja putkiasentaja vierailivat työmaalla useampana päivänä laittaen mm. viemärit, unidrainit ja lattianrajaan tulevien pistorasioiden paikat kuntoon.
Lämmitysjärjestelmän meille toimittaa Lämpöykkönen, johon päädyimme kilpailutuksen kautta. Heidän asentajansa kävi laittamassa alakerran lattialämmitysputket paikoilleen.
Viime viikolla oli sitten vuorossa itse valu ja nyt meille on lattia. Mahtavaa! Yläkertaan sen sijaan pumpattiin Weberin sementtipohjainen tasoite. Nyt vaan odotellaan lattioiden kuivumista.Yksi kauan odotetuista asioista myös viimein toteutui, kun Profinin lasiliukuovi asennettiin paikoilleen. Ovi liukuu kuin unelma ja olemme tähän satsaukseen kyllä erittäin tyytyväisiä.
Pienen suvantovaiheen jälkeen raksailu tuntuu taas todella mukavalta. Eikä vähiten sen vuoksi, että talofirman poistuttua puikkoihin astui isäni yhdessä veljeni kanssa ja voimme aivan täysin luottaa, että he tekevät kaiken enemmän kuin hyvin.

Heini

6 kommenttia:

 1. Hienosti ovat hommat edenneet ja tuo lasinen liukuovi on tosi ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Nyt etenee taas hyvällä tahdilla ja muuttopäivä lähenee!

   Poista
 2. Onnea lattiavalusta! :) Nyt vain piiitkä odotus kuivumista. Itsestä ainakin tuntuu, ettei lattia kuivu ikinä, mutta vielä joku päivä me molemmat saamme pinnoittaa lattian ;)

  VastaaPoista
 3. Pitääkin lukea lisää tuosta sementtipinnoitteesta. Kiinnostaa tietää miten se eroaa perinteisestä valusta. Miksi päädyitte siihen ja oliko hinnassa eroa betonivaluun nähden? Wau, upea tuo lasiliukuovi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy ihan rehellisesti myöntää, että itse en ole tähän päätökseen osallistunut mitenkään. Luotan siis isääni täysin ja hän on sementtipinnoitteen valinnut. Selvitän ja palaan asiaan tarkemmin. Ymmärtääkseni ainakin kuivumisaika olisi nopeampi.

   Poista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!