27.10.2015

ALAKERRAN PARKETTI

Niin kauan kuin haaveissani on ollut omakotitalon rakentaminen, olen mielessäni nähnyt kotimme lattiassa kalanruotoparketin. Onnekseni myös mieheni innostui ajatuksesta ja päätös olikin hyvin helposti sinetöity.

Tiedän, että toiset mieltää kalanruotoparketin hieman toisenlaisiin tiloihin tai sisustukseen, mutta itse näen sen mielelläni yhdistettynä myös rouheaan betoniin ja skandinaaviseen sisustukseemme.

Haaveen toteutuminen lähti liikkeelle kartoittamalla yritykset, joiden valikoimista kalanruotoparkettia löytyy. Netin kautta löysimme Novafloorin sivuille ja heidän mallistossaan löytyy tammista kalanruotoparketia usemmassakin sävyssä. Erityisesti kiinnostuttiin siitä, että näissä parketeissa on lukkopontti. Asennukseen ei siis tarvita liimaa eikä myöskään ammattilaisasentajaa.

Novafloorin nettisivujen kautta saa ilmaiseksi tilattua kotiin mallipalaset kaikista parketeista. Tämä on mielestäni todella hyvä palvelu, sillä itse haluan tutkia ja tehdä päätökset ihan rauhassa. Mallipalaset saapuivat kotiin ihan muutamassa päivässä tilauksesta.


Tilasin meille lattianäytteet sekä Novafloor Trendtime 3 Tammi Polar white kalanruoto- että
 NovafloorTrendtime 3 Tammi kalkittu kalanruoto-parketeista. Toiveissa meillä on hillitty ja ennemmin vaalea lattia, joten Polarn white oli heti enemmän meidän makuun. Kalkittu on myös kaunis, mutta tuntui jotenkin liian voimakkaalta meidän kotiimme.

Novafloorilta löytyy näyttelytila Vantaalta, Kauppakeskus Viisarissa. Meillä oli taannoin muutakin kulkua pääkaupunkiseudulle, joten kävimme vierailulla näyttelytilassa katsomassa miltä valitsemamme parketti näyttää isommalla pinnalla. Tuolla näyttelytilassa on nähtävillä paljon Novafloorin erilaisia lattioita. Tilassa ei ole lainkaan henkilökuntaa, mutta halutessaan on mahdollisuus videoyhteyteen henkilökunnan kanssa.

Vierailulla päätöksemme valita Polar white -kalanruotoparketti sai varmistuksen ja parketti lähti tilaukseen. Novafloorin palveluun kuuluu myös varastointipalvelu eli meidänkin parketti on tällä hetkellä Vaasassa varastossa odottamassa ja se toimitetaan meille sopivana ajankohtana parin päivän varoitusajalla.
Oi, oi, oi. Mistä ihmeestä saisin malttia odottaa, että näen lattian asennettuna paikoillaan?! No, eipä siihen ihan kauhean montaa viikkoa taida enää mennäkään, vaan allekirjoittanut taitaa saada todella mieleisen joululahjan. Unelmalattiani!

Mietimme tätä parkettia myös yläkertaan, mutta luovuimme siitä kuitenkin. No, se lattia on vieläkin päättämättä ja aiheuttaakin nyt pientä stressiä. 

Heini

*postaus tehty yhteistyössä Novafloorin kanssa

14 kommenttia:

 1. Tuo on todella kaunis parketti! Ihana valinta :-)

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana! Kalanruoto on myös oma heikkouteni. Tuo on muuten ihan mielettömän hyvä tuo varastointipalvelu, sillä meidän parketit odottaa aikas monen kuukauden päässä häämöttävää asennusta appivanhempieni luona..

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Meilläkin alkaa väliaikaisasunnon olohuone täyttyä hankinnasta, jos toisesta.

   Poista
 3. Meillä käytiin vahvaa mielen vääntöä samoista Novafloorin parketeista, meillä oli juurikin nuo kaksi ja sitten vielä antique brown. Vaikka vahvimpana ehdokkaana oli antique brown, oli viime metreille kisassa vielä mukana tuo Polar White ja oli jälleen pakko ajaa Vantaalle tekemään se lopullinen valinta. On niin hankala miettiä tuosta pienestä palasta että miltä lopputulos näyttää. Oli vähän entten tentten -tilanne. Mutta meille olisi tullut aivan liian valkoista jos olisi se Polar White valittu, haluttiin lämpöä :) Ja nyt kun lattia on paikallaan, en voi kun huokailla ihastuksesta, nappivalinta. Mulla oli myös niin vahvana mielessä ne kaikki tanskalaiset ja ruotsalaiset lehdet jotka pullistelee näitä lämpimän puusävyisiä kalanruotoja. Se sinetöi sitten viimeisenkin oman perusteluni ja kaatoi valkoisen meidän kohdalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niitä samoja lehtiä olen varmaan itsekin lukenut, mutta me haluttiin kuitenkin enemmän sitä vaaleaa.

   Poista
 4. Novafloorin lattiat on ihania, meillä haaveissa tammilankku :)

  VastaaPoista
 5. Mä en kestä! Ihana kalanruoto! Mies pistää hanttin kaikissa "erikoisissa" ratkaisuissa. Yritin ehdottaa kalanruotoa kylppärin laatoitukseen, mutta ei… Onneksi saa kuvien kautta nauttia muiden ratkaisuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies on onneksi ollut suostuvainen kaikkiin mun valitsemiin juttuihin ja kalanruotoparketin lisäksi saan kalanruotoa myös laatoitukseen :)

   Poista
 6. Kalanruotoparketissa on yhtä aikaa rokkia särmää ja klassista kauneutta :) Tykkään tosi paljon!

  VastaaPoista
 7. Tiedätkö saako kalanruotoa ponteilla mistään ilman viisteitä? Paradorilla molemmat ovat noita viistemalleja.

  VastaaPoista
 8. Kaunis valinta ja näyttää varmasti upealta paikallaan :) meillä ei kalanruotoa edes harkittu, oli niin selkeä visio kapeasta lankkulattiasta ja sellainen sitten hommattiin :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!