4.10.2015

RAKSAVIIKKO 22

Niin vaan viikot vaihtuu ja eletään jo lokakuuta. Jouluun on enää alle kolme kuukautta ja meidän "jouluksi kotiin"-toiveen suhteen taitaa tehdä tiukkaa. Olemme itse jo kääntäneet katseemme alkuvuoteen, mutta tietysti jokainen viikko vähämmän tässä pienessä väliaikaisasunnossa kuulostaa tosi hyvältä. Välillä meinaa seinät kaatua päälle.

Raksalla sen sijaan seinät eivät kaadu vaan väliseinät ovat nousseet pystyyn alakerrassa melkein kokonaan ja yläkerrassakin osittain. Ihan huippua nyt nähdä huoneet lähes todellisessa koossaan.

Yksi päättämätön asia on edelleen yläkerran lattiamateriaali. Itse olin kovasti avoin sen suhteen ja ainoana toiveena oli valkoinen väri. Yläkerrasta kun tulee lasten valtakunta, niin siellä pintamateriaalit ovat varmasti kovalla kulutuksella. Yläkerran lattia on siis meillä jaoteltuna "pihistä"-osastoon ja siksi emme päätyneet laittamaan sinne samaa parkettia kuin alakerrassa.

Mietimme kovasti laminaatin ja halvemman parketin väliltä, mutta villiksi kortiksi on noussut nyt Weber.floor CASA Designlattia. Kovin mielelläni nyt kuulisin kokemuksia, jos jollain teistä lukijoista on kyseinen lattia kodissanne asennettuna.


Sitten vielä raksakuvat. Vähän tylsiltähän ne näyttää tässä vaiheessa, mutta pian pääsen näyttämään jo lopullista pintaa, kun tasoituksen jälkeen seinät saavat maalia ja ehkä tapettiakin yllensä.Yllä olevat kuvat ovat yläkerrasta ja meidän hienoista raksa-ajan portaista.

Keittiö.

Olohuone ja vanhempien makuuhuone.

Kodinhoitohuone ja pesuhuonetta.

Eteinen ja alakerran wc.

9 kommenttia:

 1. Kyllä näyttää hyvältä. Mennään melkein samoilla vaiheilla :) Meillä on myös kovasti pohdinnassa lattiamateriaali, mutta kun ei tiedä ei mille sitä alkaisi... Pitääpä tutustua tuohon Casa designlattiaan, hinta tietenkin ensin mietityttää...

  VastaaPoista
 2. Hienoa edistystä! Liveä tuon Casan nähneenä en siihen itse päätyisi. Minun makuuni liian kaukana betonilattiasta jota kuvittelin sen jäljittelevän. Livenä melkein muovimattomainen. Hinta ei kuulemma ole paha ja toki tuo edellinenkin kommentti oli vain tämän katsojan silmissä. Meillä lattiapohdinta kävi kuumana ja nyt ollaan taidettu päätyä vinyylilankkuun. Jossain määrin tuo betonilattia kuitenkin kummittelee takaraivossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy siis nähdä lattia livenä. Me ei haeta betonilattiamaista vaan lähinnä valkoista väriä, joten se ei haittaa. Mutta ei sentään muovimattoa haeta...

   Poista
 3. Komppaan edellistä. Oltiin jo melkein päätymässä tuohon Casa pinnoitteeseen, mutta onneksi satuin näkemään sen sattumalta ja sen pinta ei vakuuttanut. Oli tosiaan kaukana betonin fiiliksestä, tuli mieleen enemmänkin linoleum tai muovimatto. Suosittelen siis vielä katsastamaan sen livenä jossain ennen kuin teette valinnan, vaikka voihan olla että te tykästyttekin siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tosiaan käydä kurkkaamassa livenä, sellainen kohdekin on jo tiedossa. Lattiassa tykästyttiin siihen ideaan myös, että sen päälle voi joskus tulevaisuudessa helposti asentaa sen parketin tai jonkin muun lattian.

   Poista
 4. Vinyylikorkit on kovasti muodissa. Itse en ole jaksanut niihin perehtyä. Olen vanhanajan parketin kannattaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tsekata myös nuo vinyylikorkit! Parketti on tietty yksi hyvä vaihtoehto.

   Poista
 5. Ite etsin lastenhuoneisiin melkeinpä "muovimatonfiilistä". Onko kellään mitään tietoa missä tämmöstä valmistacasan pintaa vois nähdä? Mitään rautakauppoja tsi jälleenmyyjiä oulunseudulla?

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!