22.10.2015

SUIHKUJA JA HANOJA

Raksarintamalla pitää kiirettä. Nyt kun ollaan viimein päästy siihen pisteeseen mitä olen odottanut kaikista eniten. Sisätyöt ovat siis parhaillaan käynnissä ja päätöksiä pinta-materiaaleista ja muista hankinnoista lyödään lukkoon yksi toisensa jälkeen.

Viime viikolla saatiin viimein tehtyä päätöksen kaikista tulevan kotimme suihkuista ja hanoista ja osa niistä koristaakin tällä hetkellä väliaikaisasuntomme olohuoneen nurkkaa. Budjetti on monilta osin joko hieman ylittynyt tai mennyt rimaa hipoen suunnitellun kanssa, niin hanojen ja suihkujen kanssa mentiin sitten vähän pihistäen. Ainakin siinä mielessä, että löysin lopulta mieleiset hyödyntäen nettirautakauppojen hyvät tarjoukset.

Suurin osa hanoista ja suihkuista löytyi Taloon.comin, jossa on kattava valikoima hanoja ja suihkuja. valikoimista ja niihin hyödynsin myös aikaisemmin yhteistyöstä saamani lahjakortin.

Saanko esitellä, tässä tulee tulevan kotimme hanat ja suihkut:

Keittiössä Blanco Elos One Kromi. Tämä hana oli alunperin keittiöfirman ehdotus ja tykästyimme sen muotoiluun heti.


Kodinhoitohuoneen ja molempien wc-tilojen hanat löytyivät Hansgrohen Focus-sarjasta. Kodinhoitohuoneen hana on Focus korkea kromi, joka lienee oikeasti keittiöhana. Meille ei tule erillistä kurapistettä, joten halusimme kodinhoitohuoneeseen korkean hanan, jossa on kääntyvä juoksuputki.
Visuaalinen silmäni kaipaa yhteneväisyyttä, joten molempii wc-tiloihin tulee saman Focus-sarjat pesuallashanat ja bidettet. Pitkään harkitsimme myös kosketusvapaita hanoja, mutta tässä kohdassa päätimme nyt säästää hankintakuluissa.


Yläkerran kylpyhuoneeseen päädyimme valitsemaan amme- ja suihkuhanakokonaisuuden niin ikään Hansgrohelta. Kylpyhuoneessa amme tulee olemaan pääasiallisessa käytössä, joten suihkulta ei vaadita erikoisominaisuuksia. Tässä kohtaa siis päädyimme säästämään ja valitsimme edullisen Croma 100 Vario/Ecostat Comfort Combi -amme- ja suihkukokonaisuuden. Hansgrohella jatketaan myös alakerran pesuhuoneessa. Alunperin olin miettinyt, että yläsuihkun pitäisi olla kulmikas, mutta teinkin täyskäännöksen. Lasiseinän takaa näkyvä kiuas tulee olemaan pyöreä, joten jatketaan suihkujen osalta samalla muotokielellä. Valintamme on Hansgrohen Raindance Select 300 S Showerpipe -kokonaisuus.

Tässä kohtaa täytyy sanoa, että meillä ei ollut mitään erityistä syytä päätyä juuri Hansgroheen,vaan päätökseen johti useammatkin syyt. Kuulimme toki suositteluja merkistä ja sen laadusta, mutta suurimmaksi syyksi voisi kuitenkin sanoa silmää miellyttävien mallien ja tarjoushintojen kohtaaminen.


Hanoihin liittyen tarvitsimme vielä pesukoneventtiilit ja päädyimme tilaamaan pienet ja sirot Damixan elektroniset pesukoneventtiilit. Siroutensa lisäksi vaikuttavat oikein käytännöllisiltä. Venttiili on itseasiassa niin pieni, että pakkausta avatessani ehdin jo miehelle tokaista, että itse venttiilit puuttuu pakkauksista kokonaan...

Mitäs tuumaatte näistä valinnoista? Tuntuu aina tosi helpottavalta, kun jonkin päätöksen saa tehtyä ja tilattua ja päätettävien asioiden lista pikkuhiljaa lyhynee. Ja toisaalta myös se kauan odotettu muutto lähenee.

Seuraavassa postauksessa kerron taas lisää raksakuulumisia. Meillä on nimittäin pikkuisen jo aivan lopullista pintaa havaittavissa :)

Heini


*postaus tehty yhteistyössä Taloon.comin kanssa ja sisältää mainoslinkkejä

6 kommenttia:

 1. Hyvät valinnat! Ja vaikka ovatkin vähän eri sarjaa kaikki, ne näyttävät silti sopivan nätisti yhteen. Kiitos muuten tuosta pesukoneventtiilivinkistä! Laitan sen korvantaakse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesukoneventtiili vaikuttaa kyllä oikein pätevältä!

   Poista
 2. Hyvät valinnat! Mä oon myös tipoittain ostanut hanoja ja suihkuja, mutta vielä niitä uupuu mm meidän kylpyhuoneen hanat ja suihku. Hansgrohea meidän kaikki tähänmennessä ostamat ovat olleet, mutta puhtaasti ulkonäkö tai hintasyistä. Mitään pakkomiellettä samanmerkkisille hanoille ei ole. Kiva uusi tuttavuus tuo keittiön hana! Meille tosin tulee musta hana, eli Blancoon ollaan päätymässä.

  Mulla on niin suuri raksaväsymys, että ahdistaa lopullisten pintamateriaalien valinnat jo nyt… Onneksi on vielä hetki armonaikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä! Tiedän niin tuon väsymyksen, kun se on itselleki kerran jos toisenkin iskenyt projektin aikana.
   Mustaa hanaa ja allasta mekin mietittiin, mutta päädyttiin sitten toisiin vaikka varmasti upeat olisivat nekin olleet.

   Poista
 3. Kauniit hanat! Me ehdittiin myös jo tilata tuo Damixan nappi mutta sitten tuli ilmi että Orakselta oli tullut langaton pesukoneventtiili jonka voi piilottaa vaikka allaskaappiin. Toki kätevin varmaan näkösällä mutta voi tarpeen vaatiessa heittää silmien ulottumattomiin :) Eikä tarvinut porata kivitasoihin reikiä, mikä tuntui olevan miehelle isoin pointti :) Ihana keksintö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me halutaan nappi nimenomaan tason päälle, joten siksi päädyttiin Damixaan. Aivan loistava keksintö kyllä tällainen venttiili.

   Poista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!