29.12.2015

VALKEUS TULI JA LAATAT MYÖS

Taas ehti vierähtää tovi ja raksaviikotkin on sen verran sekaisin, että unohdetaan ne toistaiseksi. Joka tapauksessa viikkoja on onneksi rutkasti vähemmän edessä kuin takana.

Sisätyöt edistyy hyvää vauhtia ja valmista pintaakin on koko ajan enemmän. Seinien ja kattojen tasoittaminen päädyttiin teettämään ja ne tasoitettiin ruiskulla. Tämä vaihe oli mukavan nopea ja jälkeen olemme todella tyytyväisiä. Pian saadaankin pohjamaalia pintaan ja sitten mahdolliset tapetit ja pintamaalit. Pitkään olin sitä mieltä, että kaikki seinät jätetään valkoiseksi, mutta ehkä muutama seinä sittenkin saa jotain väriä ylleen.  Kyllä muuten sisätilat näyttää isommalta, kun kaikki pinnat muuttui valkoiseksi.Ehkä kaikista eniten olen jännittänyt laattavalintoja, joita pohdin pitkään ja hartaasti. Nyt kun osa niistä on jo paikoillaan, niin en voisi olla tyytyväisempi. Tykkään todella paljon kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen lattiaan valitusta Pukkilan Factory-sarjan betonimaisista laatoista. Alakerran pikkuisen vessan lattiasta taitaa tulla koko kodin suosikki kohtani, sillä Zoco Homen kautta tilattu marokkolainen sementtilaatta on aivan täydellinen.
Eilen ja tänään meille valmistui myös takka. Linnatulen Johannes on juuri niin siro kuin toivoimme. Takka saa päälleen vielä mahdollisimman sileän ja valkoisen pinnoitteen.
Kuhina tontilla jatkuu vilkkaana tulevat viikot. Ensi viikolla toimituksessa on kodinhoitohuoneen ja keittiön kalusteet sekä kodinkoneet. Parkettikuorma saapui jo alkuviikosta ja portaat saapuvat kuun lopussa, samoin kuin alkaa betonisten keittiötasojen valaminen. Vaikka hankintalista lyheneekin koko ajan niin näyttää siellä olevan vielä mm. kylpyhuoneiden kalusteet, vaatekaapistot, väliovet, joten tekemistä riittää.

Oikein hyvää alkavaa vuotta kaikille! Monille kanssaraksaajille ensi vuosi taitaakin meidän tavoin olla muuttovuosi.

Heini

P.S Meillä jäi marokkolaisia sementtilaattoja yli tarpeiden kolme kokonaista pakettia eli 1,8 neliön verran. Jos joku lukijoista olisi niistä kiinnostunut, niin laita viestiä kotiseitseman@gmail.com7 kommenttia:

 1. Hei mikä firma teillä hoiti tasoitustyöt? Meillä on vielä hiukan etsinnässä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvitän asian. Meillä kaikki aliurakoitsijat hoitaa mun isäni, joka on tällä hetkellä meillä rakentamisvastuussa.

   Poista
 2. Hei. Mekin tosiaan samassa vaiheessa projektia ja kuin myös meillä tuli marokkolaista laattaa
  vessaan. Meillä tuli eteen sitten kuinka menetellä tuossa viemärin kohdassa kun nuo laatat on paksuka 15mm ja neliökansi jää liian syvälle upoksiin. Kuinka teillä tuo asennus toteutettiin?
  - JP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm. Hyvä kysymys. Rakentamista lähinnä sivusta seuraavana en osaa sanoa. Selvitän tämänkin. Meillä tuo viemäri ei kyllä jäänyt yhtään upoksiin.

   Poista
  2. Viimein vastaus tähän. Viemärin kansi on korotettu ihan vain laittamalla muurauslaastia sen alle.

   Poista
 3. Onpa ihana tuo marokkolainen laatta! Ja tiililadonta sopii tosi hyvin sen kaveriksi :) Meilläkin oli tuo Pukkilan Factory yksi vaihtoehto kylpyhuoneemme laataksi, mutta me hylkäsimme sen juurikin tuosta syystä että on liian betonimainen. Tämä siis koska meillä oli jo mikrosementtilattiaa ja halusimme enemmän luonnonkiveä muistuttavan laatan kylpyhuoneeseen. Mutta teillä se näyttää kyllä hyvälle lattiassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos N! Mikrosementti oli meilläkin pitkään kuvioissa mukana, mutta laattaan päädyttiin.

   Poista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!