30.12.2015

VALAISTUKSESTA

Valaistussuunnitelma oli yksi harmaita hiuksia aiheuttanut projekti. Vaikka olenkin heikkona kauniisiin valaisimiin, niin esimerkiksi led-valot ja niiden värilämpötilat ja lumenarvot ovat minulle täysin hepreaa. Budjetti ei antanut myöden palkata valaistukseen ammattilaista, joten sähkösuunnitelmaa apuna käyttäen lähdimme etsimään meille sopivia valaisimia.

Kävimme valaisin liikkeissä tutustumassa silmää miellyttäviin malleihin ja lopulta päädyimme tilaamaan lähes kaikki led-valaisimet Led-valot.fi -kaupasta. Saimme oikein ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua sekä puhelimitse että paikanpäällä. Ehkä arvata saatattekin, että tässäkin asiassa hakusessa oli mahdollisimman eleettömät yksilöt. Päädyimme tilaamaan LED slim style-alasvaloja hieman eri kokoisina ja tehoisina kohteesta riippuen.

Katot ovat vielä maalaamatta, joten valaisimet eivät vielä ole paikoillaan, mutta testaukessa vaikuttivat oikein hyviltä valinnoilta.
Ulkovalaisimiksi valitsimme Philipsin Flagstone-valaisimet mustina. Nämä tilasimme Saksasta, sillä valittevasti hinta ratkaisi. Ulkomailta tilatessa hinta oli noin puolet kotimaisten jälleenmyyjien hinnoista.


Yksi iso asia on saatu to do -listalta pois ja nyt vaan pidetään sormet ja varpaat pystyssä, että kaikki toimii ja näyttää hyvältä, kun ne pian asennetaan paikoilleen.

Heini

5 kommenttia:

 1. Samanlaisia pohdintoja valojen suhteen meilläkin. 17 kpl upotettuja 4000k 11/15w valoja ja vastaavia airamin 6w alppila ulkovaloja. Trendin harjalla varmaankin mennään!

  VastaaPoista
 2. Kuulen mielelläni lisää teidän omatekemästä valaistussuunnitelmasta, sillä myös me aiomme tehdä suunnitelman itse. Eli kaikki do's and don'ts ovat enemmän kuin tervetulleita. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
 3. kiinasta vastaavat 6w 4000k valasimet himmentimellä n. 11e/kpl. tilattiin noin 100kpl, ledit katossa ja toimii. säästimme n. 4000e :D

  VastaaPoista
 4. Meillä on myös Philipsin Flagstonet ulkovaloina Saksasta tilattuna. Tykkäsimme valon yksinkertaisesta muotoilusta ja ne on kyllä kauniit. Valon väri on noissa 3000k ja ainakin meillä (kun talo on musta) niin näin jälkikäteen hieman kirkkaammat valot olisivat toimineet ehkä paremmin.

  VastaaPoista
 5. Onko Muutto laatikot nyt pakattu :) -JP

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!