24.3.2015

VANHEMPIEN MAKUUHUONE

Meidän aikuisten makuuhuone tulee olemaan ainoa makuuhuone kotimme alakerrassa. Päädyimme tähän ratkaisuun siitä syystä, että tulevaisuudessa kun yläkerrasta vapautuu makuuhuoneita, niin siirrymme sinne ja alakerran makuuhuone voidaan yhdistää olohuoneeseen seinää purkamalla. Muunneltavuus on muutenkin ollut yksi kantava idea koko talon suunnittelussa. Toki oma rauha iltaisin lasten nukkuessa yläkerrassa kuulostaa mukavalta ajatukselta.

Makuuhuoneen sisustussuunnitelmat ovat hyvällä mallilla ja tarkoituksena noudattaa kodin muun sisustuksen tavoin melko hillittyä ja maanläheistä linjaa. Tuodaan sitten tekstiileillä väriä, jos värittömyys alkaa joskus kyllästyttää. Tai toisaalta eipä se seinän maalaaminenkaan niin kovin suuri urakka ole. Mieheni onkin vuosien saatossa jo tottunut yllättäviin päähänpistoihini, jotka on tietysti toteutettava heti. Muistan eräänkin kalustemaalin lopulla seinään maalatun joulukuusen, joka vaati aikamoisen työn ennen kuin sen sai peitettyä.Makuuhuoneen ja kylpyhuoneen väliselle seinälle on tulossa koko seinän kokoinen vaatekaapisto peiliovilla. Takaseinälle olen miettinyt Kalklitir-kalkkimaalia, jota meillä on ollut edellisessä kodissakin. Kalkkimaalin pinta on vaan niin eläväinen ja kaunis. Lattiamateriaalina on muun alakerran tavoin tarkoituksena olla vaalea kalanruotoparketti.

Meillä odottaa varastossa vanha puinen peiliovi, josta olen suunnitellut sängynpäätyä meille. Tarkoituksena on maalata ovi mattamustaksi. Pidän kovasti vanhoista esineistä ja huonekaluista, mutta sopivasti rouheina. Maalaisromanttinen tyyli ei nimittäin ole minun makuuni. Sopivasti huoleton petaus tehdään pellavalakanoilla, sillä muita lakanoita en enää suostu käyttämään.

Juliste Therese Sennerholt , yöpöytä ja vaaterekki Hay, Matto Tikau, Maali Kalklitir, kalanruotoparketti Timberwise, tyynyt Day Birger et MikkelsenOikeastaan ainoa asia, mikä makuuhuoneen osalta tuntuu ongelmalliselta on pariovi. Alunperäisissä suunnitelmissa mukana oli myöskin liukuovi, mutta niiden korkeahkon hinnan vuoksi olemme luopuneet jo siitä vaihtoehdosta. Pariovistakaan en ole vielä löytänyt täysin mieleistä enkä oikeastaan ole vielä ihan varma minkälaista haenkaan. Kalanruotoparketti melkein huutaa parikseen peiliovia, mutta monet vaihtoehdot ovat joko liian romattisia tai toisaalta jotenkin liian tylsiä. Ensin olin varma, että haluan ikkunalliset, mutta taidan sittenkin kallistua ikkunattomiin. Saa vinkata tyylikkäistä ja toimivista pariovista!Tällaisia sisustusmietteitä makuuhuoneemme varalle. Vielä riittää pohdittavaa vaikkapa valaisinten ja verhojen osalta, mutta onhan tässä vielä aikaa.

Mitäs tuumaatte näistä suunnitelmista?

Heini

P.S Jos mietitte miksi pohjakuvissa makuuhuoneen sijaan lukee kirjasto, niin syy siihen on se, että näin vältimme makuuhuoneissa pakollisena olevan tuuletusikkunan asentamisen!


Kuvat H&M ja Google


8 kommenttia:

 1. Eikös seinän ulkopuolelle liukuoven sais aika edullisesti itse tekemällä. Kiskot vaan kattoon ja oviksi esim 50mm vanerilevyt. Vai täytyiskö ovet saada kunnolla kiinni?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Itse tehtyjä liukuovikin olemme pohdiskelleet, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole suunnitelmaksi asti päässyt se idea.

  VastaaPoista
 3. Suunnitelma vaikuttaa tosi harmoniselta ja miellyttää kyllä mun sisustusmakua. Meillä on makuuhuoneen sisustaminen vielä ihan vaiheessa mutta pellavalakanat on hankintalistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli kommentista. Harmoninen onkin oikea sana kertomaan, millaista tunnelmaa makuuhuoneeseen haluan.

   Poista
 4. Sulla on niin ihana sisustusmaku! Just palailin johonkin vanhoihin kylpyhuonekuviin ja ajattelin, että otanpa talteen, kun ne on niin kivoja. : ) Joku kirjoitti jossain kolumnissa, että kaikki suomalaiset kodit on ihan samanlaisia. Mutta mitä sitten, saa ollakin, jos ne on niin tyylikkäitä kuin monessa blogissa suunnitelmat antaa ymmärtää!

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
 5. Suunnitelmasi kuulostaa ihanalle. Ja mustasta sängynpäädystä tulee varmaan upea. Mintunmustaa blogin Siljalla on vanhoista ovista tehty musta sängynpääty ja se on upea.

  VastaaPoista
 6. Kiitos JohannaL kommentista. Ja vinkistä, täytyykin heti käydän Mintunmustaa blogissa vierailulla.

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!