13.4.2016

KEITTIÖSSÄ

Keittiö on kodin sydän. Ehkä hieman kulunut ilmaisu, mutta se mielessä teimme aikanaan suunnitelmat keittiöö varten. Meillä on koko alakerta pääosin avointa tilaa ja keittiö on hyvin keskeisellä paikalla. Mies rakastaa ruoan laittamista ja itsekin tykkään kovasti leipoa, joten keittiön suunnitteluun halusimme todella panostaa.

Keittiön kalusteet ja myös kaikki kodinkoneet tilattiin HTH:lta. Keittiösuunnittelijamme ymmärsi todella hyvin mitä keittiöltä haluamme ja millainen tyyli meitä miellyttää. Valitettavasti tähän loppuu kehut HTH:lle, monenlaista mutkaa ja viivettä on matkaan mahtunut ja odottelemme edelleen toisen vessan allasta, vaikka sen piti olla meillä jo ennen muuttoa.

Joka tapauksessa keittiöön olemme todella tyytyväisiä, joten jos vaan keittiömyyjän kanssa homma sujuu, niin laadultaan voin HTH:ta suositella.

Valkoinen keittiö oli meille selvä valinta. Muutkin värit toki houkutteli, mutta itseni tuntien päädyin turvalliseen valkoiseen, johon en varmastikaan kyllästy. Astianpesukone ja kylmälaitteet halusin integroituna ja muut kodinkoneet sekä liesikuvun valkoisena. Kaikki keittiön toiminnot sijoitettiin seinän viereen ja pieni saareke toimii sitten pöytätasona ja baarituolien kanssa ruokailutilana esim. aamupalalla. Keittiön tasot on betonia ja ne meille valmisti Suomen Betonitaso Oy. Kerron niistä vielä enemmän erillisessä postauksessa.

Keittiön välitilassa on ikkuna, joten en halunnut siihen enää laattaa. Päädyimme maalaamaan seinän kosteuden pitävällä valkoisella maalilla, vain lieden takana on valkoinen lasi suurimpia roiskeita varten. Kaikki kodinkoneet on Siemensin ja liesikupu on Savon. Pesuallas ja keittiöhana on Blancon, jotka matalempien hintojen vuoksi päädyttiin tilaamaan Saksasta.

Keittiön välittömässä on ruokailutila, johon mahtui suuri ruokapöytä tuolineen. Meille oli entuudestaan valkoisia Vitran DRS-tuoleja ja sarjaa täydennettiin yhdellä mustalla ja yhdellä harmaalla. Aivan unelman helppohoitoinen laminaattipintainen pöytätaso teetettiin. Pöytätason alla on Hayn pukkijalat

Rakastan meidän keittiötä, koska se on ihanan tilava ja valoisa. Nappiin meni siis! Listaan alle vielä muutamia ehdottomia plussia ja vinkkejä:

- Damixan elektroninen astianpesukoneventtiili on siro ja oikein näppärä.
-Myös Savon Twist around tasoon upotettava pistorasiayksikkö on kätevä.
-Yläkaappien ledvalopohja! Hyvin valaisee.
-Alhaalla ei ole lainkaan kaappeja, laatikot toimii todella paljon paremmin.
-Kuivauskaappi jätettiin pois, yhdessä yläkaapeista on vain pieni teline ja kouru niitä astioita varten, joita ei voi laittaa astianpesukoneeseen.
-Apteekkarin kaappi on ihan ehdoton ja kätkee sisäänsä meidän kaikki kuiva-aineet. Meidän apteekkarin kaapissa on uloskääntyvä mekanismi eli se toimii kuten jääkaappi ja osa hyllyistä on kiinni ovessa. Mahtava!

Heini
15 kommenttia:

 1. On kyllä tosi onnistunut! Upea! Ja nuo betonitasot kruunaa kokonaisuuden, iso peukku!!

  VastaaPoista
 2. Niin upea! Ja toi lattia, en ehkä kestä, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! Lattia on kyllä upea ja herättää ihastusta kyllä valtavasti.

   Poista
 3. Hieno kokonaisuus. Saako udella mistä nuo mustat riippuvalaimet on hommattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lamput on Wrong for Hayn Sinkerit ja meidän omat on tilattu Finnish Design shopista.

   Poista
 4. Se on kaunis ja tuota lattiaa minäkin kuolaan <3

  VastaaPoista
 5. Hienolta näyttää!
  Mistä tilasitte ruokapöydän tason? Minkä kokoinen pöytä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tason on tilattu Tampereelta Kalevan Vanerista ja kooltaan se on 2500x900.

   Poista
  2. Onko pöytälevyä jäykistetty jotenkin vai pysyykö noinkin pitkä pöytä suorana?

   Poista
 6. Kiva tuo pitkä pöytä ja ihana keittiö.

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit kommentilla!